Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Justi====

dlaczego zdjecia na mojej aukcji na allegro sie nie wyswietlaja???

Polecane posty

Go艣膰 Justi====

moze mil ktos z Was podobny problem?? zawsze wystawilam aukcje i wszystko bylo ok a teraz cos sie stalo i nie moge znalesc przyczyny. Prosze o jakies rady...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hjuyiop
Podaj link do aukcji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
Wiem ze wyglada jakbym tam w ogole zdjec nie wkleja艂a bo nawet ramek nie ma, ale zdjecia dodalam na 100%, bo potem nawet sprawdzalam i chcialam dodac jakies inne zdj ale nic sie nie wyswietla..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
Czy ingerowa艂a艣 w jakikolwiek spos贸b w te zdj臋cia, czy mia艂y zosta膰 wygenerowane automatycznie przez szablon Allegro? Nie wysy艂a艂a艣 zdj臋膰 na oddzielny serwer?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
A jak klika艂a艣 podgl膮d aukcji tu偶 przed wystawieniem, to zdj臋cia si臋 wy艣wietla艂y?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
Nie zdjecia przed rozpoczeciem aukcji tez sie nie wyswietlaly. I nie ingerowalam w zaden sposob na te zdjecia. Tzn wrzucilam je tylko do nvu a potem kopiowalam do allegro, tak jak zawsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
W nvu sie wyswietlaja wiec problem chyba jest z jakimis lacznosciami, nie wiem slaba jestem z informatyki i nie mam pojecia co sie stalo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
Czyli sama robisz stron臋 aukcji w Nvu, a nast臋pnie wklejasz ca艂y kod strony do edytora tekstowego na Allegro?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
dokladnie tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
Czyli zdj臋cia wysy艂asz klikaj膮c w "DODAJ W艁ASNE ZDJ臉CIA" na Allegro? Czy mo偶e w inny spos贸b?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
tak w ten sposob, ale zawsze wszystko bylo ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 in偶ynier serwisowy bann
Poniewa偶 nie odczyta艂a艣 偶e przes艂a艂膮艣 niezgodne - za du偶e zdj臋cia. Poza tym m贸偶na wstawia膰 za free :) Chocia偶by przez aukcjoner.pl Czy serwisy typu imageshac itd. Wi臋c raczej ci nawet kasy za te zdj臋cia nie zdj臋艂o jedynie za glowne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
Ale co to znaczy ze przeslalam niezgodne - za duze zdjecia??? Ja nic nie place za wklejanie zdjec..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G.o.艣.膰
Od czasu tej awarii, to nie mo偶na doj艣膰 ani 艂adu, ani sk艂adu na tym allegro. Nie wy艣wietlaj膮 si臋 wszystkie towary, musz臋 kombinowa膰 na wiele sposob贸w, aby zobaczy膰 wi臋cej. Od jakiego艣 czasu obserwuj臋 wystawy na allegro, bo kupuj臋 niekt贸re rzeczy, ale teraz trac臋 nerwy, bo wiem z racji obserwowania, co powinno by膰 i wiem czego brakuje, bo wy艣wietla si臋 tylko cz臋艣膰 towar贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
Dlatego w艂a艣nie zapyta艂em, czy w podgl膮dzie aukcji, tu偶 przed jej wystawieniem, zdj臋cia si臋 wy艣wietla艂y. To by rozwi膮za艂o spraw臋. Wrzuci艂a艣 zdj臋cia o du偶ej rozdzielczo艣ci, za du偶ej. Chyba tylko jedno takie zdj臋cie mo偶esz wys艂a膰 na serwer Allegro, wi臋cej po prostu nie przyjmie. Dlatego te偶 tylko jedno zdj臋cie si臋 wy艣wietla - g艂贸wne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
Mo偶esz pomniejszy膰 wszystkie zdj臋cia do rozdzielczo艣ci o maksymalnej szeroko艣ci np. 1000 px i wsy艂a膰 je na Imageshack.com, nast臋pnie skopiowa膰 kod i wklei膰 na aukcj臋. W ten spos贸b nie b臋dziesz p艂aci膰 Allegro za mo偶liwo艣膰 umieszczania zdj臋膰 na ich serwerze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
Ale te zdjecia wcale nie sa duze. Sprawdzilam na nvu i szerokosci to 640 a dlugosc 453 i wszystkie maja taki sam rozmiar. To jedno zdjecie ktore sie wyswietla to jest tylko miniaturka i tam wiecej zdjec nie wklejalam. Poza tym obojetnie jakie zdjecie bym tam nie wkleila to sie nie wyswietla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
Kurde ale ze mna gapa. Dziekuje Ci ze rozjasniles mi mozg :) Ja poprostu przed wrzuceniem zdjec na nvu nie wrzucilam ich na zaden serwer tylko je bralam bezposrednio z komputera. Dawno nic nie wystawialam i juz zapomnialam jak sie to robilo... Dzieki jeszcze raz za pomoc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
"Ja poprostu przed wrzuceniem zdjec na nvu nie wrzucilam ich na zaden serwer tylko je bralam bezposrednio z komputera." - a pyta艂em, czy wysy艂asz zdj臋cia za pomoc膮 Allegro (DODAJ W艁ASNE ZDJ臉CIA), napisa艂a艣, 偶e tak :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
no slr wszystko mi sie juz pochrznilo, myslalam, ze pytasz czy jak wklejam zdjecia do nvu.. ;) Pogmatwalam troche ale wyszlam calo :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justi====
Ide juz spac, bo przed艂o偶y艂o mi sie dzisiaj niezle.. Jeszcze raz dzieki, dobranoc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hjuyiop
I to najwazniejsze :-) Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staro艣cina
Witam serdecznie:) Ja zdj臋cia do Allegro wstawia艂am za pomoc膮 programu AllePomocnik.pl i nigdy nie mai艂am z tym problem贸w. Pozdr:)

Udost臋pnij ten post