Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majeczka@@*

Przyrost wagi w 31 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość Majeczka@@*

Witam. Mam 23 lata i jestem w 1 ciąży . Wczoraj miałam wizyte i troche lekarz sie zmartwił moim slabym przyrostem wagi . Od początku ciąży przytyłam niecałe 4 kg . Malenstwo tez swoja waga nie zachwyca bo wazy niecały kilogram . Napiszcie mi drogie mamusie ile miałyscie na plusie w III trymestrze . Pozdrawiam

na tym etapie ok 9 kg. Mało przytyłaś i dzidziuś też nieduży. Odżywiasz się racjonalnie?

Gość młoda mamusia.;)
Ja do 34tc jakieś 8-9kg. Teraz 37tc i ok 10kg

Witam. :) Jestem w 32 tyg. ciąży, od początku przytyłam równe 4kg. Napisałabym, że nie masz się czym martwić, no ale dzidziuś malutko waży.. Moja córka ważyła 2 tyg temu 1600g, teraz pewnie bedzie troche wiecej. No właśnie, jak tam z Twoim odzywanianiem?

Gość yretreta
jestem obecnie w 31 tc i przytylam 5kg a moj dzidzius wazy ok. 1500g ale cyba najwazniejsze zeby dzidzius rosl wiec ten lekarz powinien to kontrolowac a nie tak cie zostawic samej sobie

Gość Majeczka@@*
odzywiam sie dobrze-zdrowo .Jestem z natury szczupła . Przy wzroście 170 cm moja waga sprzed ciązy to 52 kg

Gość Majeczka@@*
yretreta lekarz kontroluje moja wagę od początku ale martwi Go słaby przyrost wagi córeczki i moj

Gość załamka;(
Jestem w 34 tc i przytyłam 9 kg, dzidziuś ma 2300. W 31 tygodniu przytyłam ok. 7, a dzidziuś miał wtedy ok 1700g. Może skonsultuj się z innym lekarzem, bo waga Twojego dziecka jest faktycznie bardzo mała. Oczywiście usg podaje tylko wymiary orientacyjne, ale aż tak się nie myli.

Gość lkjhgfdszlkujmynhgbvfd
waga dziecka 1 kg w 31tc to poniżej 10 centyla: 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) Czy dziecko od początku ważyło mniej niż wskazuje na to wiek ciąży liczony od daty OM?

Nie jestem lekarzem , ale mnie by ta waga dziecka bardzo zaniepokoiła

a co pytania w temacie to w 31tc miałam na plusie ok 9kg (waga wyjściowa 46kg/169cm)

Gość yretreta
no wlasnie majeczka nie chodzi mi o Twoja wage bo to bywa roznie - moja mama ze mna podobno przytyla 4kg w calej ciazy z czego ja wazylam 3,5 plus wody, lozysko itp. chodzi mi o dzidize to bardzo malo jak na ten etap ciazy moze z przeplywami cos jest nie tak albo plod przestal sie rozwijac. Moim zdaniem powinien Cie wyslac na dodatkowe badania np do szpitala albo za tydzuen, dwa sprawdzic jak dziecko rosnie

Gość Majeczka@@*
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz . Mojego lekarza niepokoi także mój mały przyrost wagi poniewaz poronilam w 4 m-cu poprzednia ciąże i tez moja waga była niepokojaco niska. Ciąza jest liczona od OM .Od początku wazyła mniej . Ale cały czas rosnie

Gość Majeczka@@*
zalamka mój lekarz jest jednym z najlepszych ginekologów -chodze do niego prywatnie . Nie chce zmieniac lekarza . Obserwuje caly czas wage córeczki i jesli nie przybierze na wadze to skieruje mnie do kliniki na obserwacje