Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tweeeetttyy

grypa w ciąży , przechodzila ktora?

Polecane posty

Gość tweeeetttyy

witam , przeslam grypę ... bardzo się boję , czy ktoras przechodzila ją w ciąży?

Gość delicioussly
a moze cos wiecej? w ktorym ygodniu, mialas powtwierdzoną grype badaniem laboratoryjnym? na obecnosc wirusa? czy tylko ty sadzisz ze to byla grypa? moze to tylko przeziebienie i jakis niezyt dróg oddechowych?

Gość tweeeetttyy
up

Gość tweeeetttyy
18 tydzien , 39 stopni gorączki przez tydzien - antybiotyk duomox , 3 tyg ostry kaszel i praktycznie caly czas spędzone w lozku. Wnioskuję ze to byla grypa.....

Gość singsing
czosnek jedz mleko z miodem będzie dobrze, to nie wyrok

Gość tweeeetttyy
jem caly czas czosnek z mlekiem , syrop z cebuli , ale bardzo się boje i chyba za duzo rozmyslam :(:( nigdy nie bylam az tak chora

Gość gdzie on jest?
ja miałam grypę w ciąży i mój synek ma małą wadę serca przez to:(

Gość delicioussly
i na grype jakis mądry lekarz przepisal ci antybiotyk?

Gość ula ula ula..
choroby wirusowe w ciazy sa niebezpieczne szczegolnie przebiegajace z wysoka temperatura, moga powodowac wady serca, ukladu nerwowego, mozgu..... jest to wskazanie do czestszych badan usg zeby monitorowac dziecko,

Gość lubieJapka
moja mama miała grypę ze mną w ciąży,ale na szczęście przy końcowce już,tzn.chora mnie rodziła,też gorączki 39 miała ponad.Urodziłam się zdrowa jak ryba i raczej nic mi nie jest.

Gość sasasasasasssssssasanka
moja kuzynka przechodzila bedac jakos w w 7, 8 t. c. brala jakies naturalne specyfiki po 2 tyg. pomoglo. Wszystko bylo oki az do usg polowkowego bo okazalo sie z sercem cos nie tak, potem doszly inne zmiany w org. wew. nie bede opisywac szczegolow, ale historia zakonczyla sie zle. Po badanich genetycznych okazalo sie ze to ponoc wina wirusa

Gość czyli nie miałaś grypy
potwierdzonej. Tyle w temacie.

Gość sasasasasasssssssasanka
ale skoro to juz 18 t. c to juz nie tak niebezpieczna ta grypa niz jakby poczatek.... nie stresuj sie autorko:)glowa do gory

Gość poDAJ
sa takie antybiotyki ktor mozna przyjmowac w ciazy ja przechodzilam w ciazy powana grype ok 12 tygodnia i poszlam do mojego gina przepisal mi antybiotyk -bralam go 5 dni pomoglo- w zyciu taka chora nie bylam 40 stp goraczki i lecialam przez rece moje dziecko urodzilo sie zdrowe teraz ma prawie 1,5 roku i jest super zdrowy, nie choruje rozwija sie prawidlowo bedzie dobrze mi lekarz powiedzial zeby nigdzie nie wychodzic wtedy nawet jak choroba sie skonczy to ze 2 tyg odczekac i nie chodzic po supermarketach i tam gdzie duzo ludzi jest bo organizm oslabiony i moze znow cos zlapac lub pojawic sie komplikacje w sumie miesiac w domu siedzialam.....

Gość ja od jakisegos
mialam grype na samym poczatku 8 tydzien i bralam antybiotyk zero powiklan, dziecko zdrowe

Gość ja od jakisegos
jedyne co to syn urodzil sie z niewielka waga 3100 wiec malutko ale nie wiem czy to ma zwiazek

Gość W ciąży w takim wypadku
powinnaś natychmiast dostać leki przeciwwirusowe, a nie antybiotyk:O Leczycie sie u idiotów, a potem panika.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyppp
Owszem są antybiotyki ktore można przyjomwać w ciąży, ale grypa to wirus a na wirusy antybiotyki nie działają. Grypy pewnie nie miałas tylko porządne przeziębienie tudzież jakaś para grypa.

Gość poDAJ
bylas u lekarza ? chyba bylas bo bierzesz antybiotyk i nie powiedzial ci czy to grypa ?

Gość Izabelka......... ...
kolezanka miała i dzidzia jest zdrowa.

Piszesz że "wnioskujesz że to była w grypa". A jednocześnie brałaś antybiotyk który przecież dostaje się na receptę. To byłaś u lekarza czy nie? Ja miałam w I trymestrze zapalenie płuc.Przez 4 tygodnie leżałam plackiem.Męczyłam się strasznie bo ciąża była zagrożona i lekarz stwierdził że będą mnie leczyć domowymi sposobami.

Gość czyli nie miałaś grypy
tak naprawdę bez badań laboratoryjnych , można tylko gdybać czy to grypa , czy para grypa , czy inne dziadostwo .