Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SLUBUJE 01.04.2013

Zaproszenia dla Rodzicow, TAK, czy NIE?

Polecane posty

Gość SLUBUJE 01.04.2013

Jak to u Was bylo? Moim zdaniem to fajna pamiatka.

Gość ja tez nie wiem
a jesli placa za wesele?

U nas w zaproszeniu są słowa "... wraz z rodzicami zapraszają..." . Byłoby raczej dziwne, gdyby dawać zaproszenie rodzicom, gdy uznajemy, że są też gospodarzami przyjęcia...

Gość dorociczka
u mnie w zaproszeniach nie ma że wraz z rodzicami zapraszają,teraz to już przeżytek tak pisać,więc rodzice też dostaną zaproszenia

Niby czemu to przeżytek? Bo teraz młodzi sami finansują wesele? My też w ogromnej części sami pokrywamy jego koszty, a jednak, z szacunku wobec naszych rodziców i w zgodzie z etykietą, uznajemy, że nie są oni zwyczajnymi gośćmi, przeciwnie, są razem z nami gospodarzami przyjęcia. Nie widzę w tym żadnego przeżytku :(

Meena_Harper - masz całkowitą rację. Zasady savoir-vivre'u umieszczają rodziców na miejscu GOSPODARZY wesela i nie ma tu znaczenia, kto płaci. Tak było, jest i będzie.

Gość olatola1
Ja dałam Rodzicom, tylko z tego powodu, że zaproszenia były ręcznie robione przez moją koleżankę i rodzice chcieli mieć je na pamiątkę. Żeby głupio to nie wyglądało to na zaproszeniach dla rodziców zmieniłam tekst, żeby nie zapraszali samych siebie.

Gość pm2011
Ja też dałam rodzicom zaproszenie, bo traktowaliśmy ich jak gości a nie współorganizatorów (99% kosztów ślubu i wesela pokrywałam sama z mężem). Ponieważ sama robiłam zaproszenia, to dostali jedyne w swoim rodzaju, bardziej ozdobne i większe. Sama treść zaproszenia również była inna od tej dla reszty gości.

my też daliśmy rodzicom ( i dziadkom, i rodzeństwu) specjalne zaproszenia. W pudełkach, ze specjalnie dla nich przygotowanym tekstem. Bardzo im się ten gest spodobał :)

Gość a to moze powedzcie
a jaki mieliście tekst w tych zaproszeniach?