Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskar82

Nieuczciwe sklepy internetowe

Polecane posty

Gość madagaskar82

Może Wy mi poradzicie co moge zrobic w tej sytuacji.poczatkiem listopada kupiłam szpilki w sklepie bucikowo.pl.potrzebowalam na ślub brata a nie miałam czasu chodzić po sklepach.zaplacilam i wtedy okazało sie,ze wysyłają po 28 dniach co było za późno więc i tak musiałam kupić inne szpilki.pomyslalam,ze ok,te z internetu może sie jeszcze kiedyś przydadzą.niestety szpilki nie dotarły do końca zeszłego roku.napisalam do sklepu,mieli to sprawdzić.po 2tygodniach bez odpowiedzi napisałam ponownie domagając sie zwrotu pieniędzy.niby odpisali,ze ok ale tydzień czekałem na przelew zwrotny,ale nic z tego.napisalam ponownie,ze czekam na pieniądze jeszcze kilka dni i zgłaszam sprawę na policję.babka dopisała,ze sprawdzają moj przelew,ale oczywiście pieniądze nie dotarly.tydzien temu napisałam im,ze zglosilam to na policji (nie zglosilam bo liczylam na to,ze sie wystrasza i zwrócą).nie odpisali nic do dzisiaj.czy pozostaje mi tylko policja?mam małe dziecko i nie mam czasu wliczyć sie po komendach,zależy mi tylko na zwrocie kasy.chodzi o 190zl. Następne zakupy zrobiłam w sklepie 66procent.pl na kwotę ponad 600zl.rowniez w listopadzie.tu wiedziałam,ze przesyłka potrwa ponad miesiąc,ale do tej pory dostałam jedna rzecz z 4zamowionych.kiedy ich pytam to ciagle piszą,ze już wysłali itd.rowniez prosiłam o zwrot kasy ale olali to.kiedy spytałam o kuriera i numer listu przewozowego (sama chciałam sprawdzić gdzie jest przesyłka) to nie podali mi tylko odpisali " proszę cierpliwie czekać na przesyłkę". Paranoja jakas.

Ja ostrzegam przed piłka sklep, zresztą nie wiem czy w ogole jeszcze działąją, kupiliśmy buty, niestety nie dotarly, pierwszy raz zdarzyło mi się kupić coś na takiej stronie (kupuję na Allegro od sprawdzonych i nigdy nie miałam problemu) i dopiero po zakupie poczytałam o opiniach. Już nawet się nie ludzilam, strata 250 pln. Przeżyjemy jakoś ;-))

Gość nie pozostaje ci nic innego
jak isc na policje. ja tez mam małe dziecko ale oszustwa bym nie popuściła. oni pewnie licza na to ze sobie darujesz. idz koniecznie na komende .

Gość madagaskar82
3 lata temu mialam podobna sytuacje ze sprzedawca na allegro. poszlam na komende, spedzilam tam chyba z 3 godziny, spisali co trzeba, ale zanim zdazyli cos zrobic (choc nie wiem co moga w takiej sytuacji zrobic i jak szybko) to sprzedawca sie przestraszyl i oddal pieniadze. gdyby to byla mniejsza kwota to bym odpusciala, ale w jednym prawie 200zl w drugim ponad 600zl. gdyby choc byl z nimi jakis kontakt, ale zlewaja calkowicie, albo odpisuja bez sensu.

Gość madagaskar82
widze, ze tylko ja mam pecha i bez wizyty na komendzie sie nie obejdzie. szkoda :( liczylam na to, ze ktoras sama "poradzila" sobie w podobnej sytuacji

Gość gość
Odradzam zakupow w sklepie wellsamed.pl Nie otrzymalem wszystkich produktow, jakie zamowilem, a inne byly przeterminowane. To sklep internetowy z siedziba w Niemczech. Prosze nie dajcie sie zwiesc niskim cenom. Firma od jakiegos czasu oszukuje klientow. Sprawdzcie na forach i portalu ceneo.pl. Tam nawet nie ma mozliwosci wystawienia opinni sklepowi wellsamed.pl. Ostatnie sa juz tylko negatywne. Mnie oszukali na 60 zl. Pozdrawiam, Rare

Gość gość
Dlatego ja już przestalam kupowac przez Neta. Lepiej iść do sklepu, obejrzeć, dotknąć, niż kupować kota w worku. Nigdy nie wiesz co ci przysla i czy w ogóle paczka dojdzie. I wiele razy juz tak miałam że na zdjęciach dana rzecz wyglada ok, a przychodzi jakiś szajs.