Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julaaaaa1

Próba ciążowa

Polecane posty

Gość julaaaaa1

Witam , robiłam próbę ciążową z krwi 4 dni przed spodziewaną @ wyszła ujemna , czy wynik już jest na 100% pewny , czy mogę jeszcze mieć nadzieje ???

Gość princessaofpersia
robilas bete hcg? po co tak wczesnie robilas badanie? po co? zeby sie zadreczac? czekaj spokojnie do @ jak nie dostaniesz to zrób test i tyle

Gość xcvxcv
test ciążowy należy robić min. 2tyg. po stosunku albo po terminie spodziewanego okresu./

Gość xcvxcv
A nie doczytałam że to beta. A ile dokładnie wyszła i ile minęło od stosunku?

Gość julaaaaa1
test ciążowy robiłam ok 13 dni od stosunku , Pani w laboratorium zaproponowała mi próbe ciążową a nie test na bete hcg , ale zapewniła że wykrywa ciąże od 8 dni od zapłodnienia , wiem że za wczesnie poszłam ale miałam bóle brzucha a lekarz rodzinny mi przepisał tabletki , których nie powinno się stosowac w czasie ciąży , wiec chciałam mieć pewność że nie jestem zamin wezme te tabletki . Dzięki dziewczyny za zainteresowanie

Gość julaaaaa1
jutro albo pojutrze powinnam dostać @ wieć zobaczymy :):):)

Gość ojojojojjjjjj
beta z krwi powinna już wyjść - mnie test wyszedł blada kreska 2 dni przed @ a dzień przed beta była ponad 200 więc beta by ci wyszła - próba ciążowa to zwykły test sikany był?

Gość nawet jakbyś była
już w ciąży ( czyt. doszło do zapłodnienia), to na tym etapie jeszcze nie zaszkodzisz zarodkowi lekami. No chyba ze proponował jakieś wczesnoporonne ;)

Gość nawet jakbyś była
no ale co ci badali? jaki hormon? czy może nawet nie wiesz?

Gość autorko niedouczona
jesteś PRÓBA CIĄŻOWA TO TO SAMO CO BETA HCG!! skoro wyszła negatywna 4 dni przed @ a @ masz jak w zegarku nie jesteś w ciąży Kolejna staraczka co będzie szmaty swojemu niemowlakowi w lumpku kupować albo otwierać topik ze nie stać jej na prenatalne usg

Gość zxzx
A czym się różni ta próba ciążowa od beta hcg?

Gość julllaaaaaaaaa
Chciałam napisać że próba ciążowa to nie samo co beta hcg niedouczona komentatorko próba ciążowa daje wynik ujemny albo dodatni ( koszt 16 zł) a test beta hcg dodatkowo pokazuje w którym tygodniu ciąży jesteś ( koszt 36 zł)

Gość zxzx
A to coś w style jak test z moczu w lab -choć o wersji z krwi nie słyszałam. A oni nie podają tam żadnych zakresów -tylko wynik pozytyw/negatyw?

Gość julaaaaaaa
ból odczuwam na wysokości żołądka i podbrzusza nie jest mocny ale dokuczliwy , lekarka przepisała mi Nilicin ( powiedziała że to może być od bakterii w moczu) chociaż żadnych badan mi nie zleciła .... wczoraj zaniosłam mocz do a\laboratorium i stwierdzono brak bakteri wiec odstawiłam lek a brzuch nadal boli ;(

Gość julaaaaaaa
tak tylko wynik ujemny albo dodatni . laborantka powiedziała że test jest w 100 % pewny jeżeli jest conajmniej 8 dni od zapłodnienia

Gość nawet jakbyś była
" laborantka powiedziała że test jest w 100 % pewny jeżeli jest conajmniej 8 dni od zapłodnienia" tylko , że nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie dochodzi do zapłodnienia :D no chyba, że ty wiesz ;)

Gość cfcxf
jeśli nawet jesteś we wczesnej ciąży a ten test jej nie wykrył to wątpię żeby lek zaszkodził. u mnie w dniu spodziewanej miesiączki test z moczu nie wyszedł a beta tak ale wartość była jeszsze dość niska bo niecałe 50. a i było to 16 dni po stosunku.

Gość julaaaaaaa
Niestety ale tego nikt nie wie

Gość smutna-mama,,,
kiedy byłam z w ciąży z córką beta hcg na 2 dni przed spodziewaną miesiączką wyszło 393 mlU/ml test ciążowy płytkowy wyszedł mi na 6 dni przed okresem dwie grube kreski i to nie z porannego moczu ale wieczorem po kilku herbatach i 1,5litrowej butelce wody - także bardzo rozcieńczonego, ale to wszystko zależy od stężenia hormonów ja miałam duże są jednak kobietki którym wychodzi dopiero kilka dni po okresie wydaje mi się jednak że test z krwi jest bardzo czuły w twoim przypadku poczekałabym jednak do dnia miesiączki, Wiem łatwo się mówi ja jestem w tej samej sytuacji też chciałabym jak najszybciej wiedzieć a mam do okresy 2 tygodnie ( ale tym razem mam nadzieję że nie jestem ) rozchorowałam się na masę na dwie choroby w tym jedną zakaźną a staraliśmy się w tym cyklu, cały świat mi się zawalił bo muszę wziąć silne leki , wariuje z nerwów wiem że to żadne pocieszenie

Gość julaaaaaaa
życzę jak najwiecej zdrowia i tych upragnionych dwóch kreseczek ...... ja na pierwsze dziecko starałam się 2 lata i się udało ... teraz planuje drugie to już 7 miesiąc starań narazie nic na to nie wskazuje, nie załamie się jeżeli tym razem się nie uda .... Powodzenia

Gość cfcxf
córeczkę