Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cousinStickles

Współlokatorka chce spać ze mną w moim łóżku!!

Polecane posty

Gość cousinStickles

Wynajmuję 2-pokojowe mieszkanie z jedną dziewczyną. Nasze stosunki są poprawne, ale powierzchowne: gadamy co najwyżej o sprawach organizacyjnych i wymieniamy uprzejmości, nie jesteśmy przyjaciółkami, ani nawet koleżankami. I teraz laska wymienia meble w swoim pokoju, tak to zorganizowała, że przez parę dni będzie bez mebli i wczoraj z nią gadam i okazało się, że jej się wydaje, że będzie w tym czasie spać w moim łóżku!! I nawet nie pytała czy może tylko uznała, to za oczywistość, że będziemy spać razem. Sprowadziłam ją na ziemię, a ta się obraziła.. Czy to ona jest wariatką czy ze mną jest coś nie tak? Chyba normalny człowiek powinien w takiej sytuacji spać na podłodze u siebie czy tam kupić dmuchany materac, a nie ładować się obcej babie do łóżka:(

Może traktuje Ciebie jak bliską rodzinę skoro mieszkacie pod jednym dachem :D Albo może przy okazji przemeblowania chciała nawiązać z Tobą bardziej zażylą znajomość ;) l

mogla zapytac przed,to przynajmniej uniknelaby rozczarowania :) aczkolwiek ona zadzialala troche na bezczelnego,a moze nawet biedna tego nie czai, chociaz to,ze sie obrazila (a normalnie mowilas), tez o czyms swiadczy,niestety. Nie przejmuj sie,bo zadzialalas w zgodzie ze soba. A tak na marginesie,to moze warto sie blizej zakumplowac,skoro mieszkacie razem/? to tylko nieporozumienie bylo jak co

Gość cousinStickles
Problem w tym, że ja jestem totalnie hetero i nie przeleciałabym nawet Angeliny Jolie, a zresztą od Angeliny, to ją dzieli z 60 kilo sadła, nie mówiąc o innych mankamentach.. A jakieś serio przemyślenia?

Gość cousinStickles
Normalnie jej powiedziałam, mimo że w miałam ochotę parsknąć śmiechem. Raczej się nigdy nie zaprzyjaźnimy, bo jesteśmy niekompatybilne, nie mam zamiaru na siłę udawać koleżeństwa. Zresztą takie chłodne relacje mi odpowiadają. Kiedyś na studiach mieszkałam z taką klempą, która działała mi na nerwy, ale zawsze byłam słodka i udawałam uprzejme zainteresowanie jej sprawami, to tyle z tego miałam, że przesiadywała godzinami w moim pokoju i gadała, gadała, gadała jak nakręcona. Zwykle atakowała mnie już w korytarzu zanim zdążyłam ściągnąc buty i zaczynała nawijać.

byloby Ci ciepło w nocy :D a serio to pewnie była przyzwyczajona do spania gdziekolwiek i z kimkolwiek. Uznała że po co sobie będzie robić klopot z organizowaniem łóżka skoro może wskoczyć do Ciebie :D Może uznała ze znacie się wystarczająco dobrze. l l

Gość a może........
Zaproponuj jej karimatę? Nie masz? Może pożycz, albo niech ona pożyczy.

acha,czyli po Tobie,to nigdy nic nie wiadomo, chyba,ze do muru kto przyszpili? :D mogla sobie pomyslec,ze luz,ale i tak powinna zapytac,juz nie wazne czy wasze kolezenstwo bylo na pozorach oparte

Gość cousinStickles
Nie ma możliwości żeby pomyślała, że nasze relacje są bardziej zażyłe niż w rzeczywistości, bo zawsze byłam grzeczna, ale chłodna i zdawkowa, ona zresztą tez nigdy nie dążyła do cieplejszych stosunków. Mam jej zorganizować karimatę? i co jeszcze? Może dawać całusy na dobranoc i otulać kołderką? To jest dorosła kobieta, chyba jest w stanie pójść do sklepu i kupić dmuchany materac albo karimatę?! Jak sama gościłam siostrę albo koleżankę, to oddawałam gościowi łóżko, a sama spałam na prowizorycznym materacu ze złożonego na pół grubego koca i spałam jak suseł, więc w czym ma problem ta dziewczyna, że nie potrafi przetrwać kilku nocy bez wyra?!!

Gość kremooweczkaa
Hehe, nic szczególnego. To jest normalne kiedy mieszkasz z obcymi ludźmi. Choć zwykle powiem Ci, że zaczynają od drobnych rzeczy typu korzystanie z Twoich kosmetyków, jedzenia, naczyń, bez pytania. A ona walnęła z grubej rury. Nie przejmuj się. Grunt to po prostu nie dać sobie wejść na głowę. Mnie to nie dziwi i powiem Ci, że ludzie tacy teraz są. Choć mi samej też ciężko było to czasem przyjść do wiadomości. Zareagowałaś bardzo dobrze ;)

Gość cousinStickles
Dzisiaj chodzi i trzaska drzwiami:) I puszczała głośno muzykę jak ucinałam sobie drzemkę po pracy-chyba specjalnie na złość, bo nigdy nie słyszałam żeby słuchała czegokolwiek:) , ale mnie to wali, bo i tak śpię w stoperach i musiałaby odpalić wiertarę, żeby mnie wkurzyć. Ostatni raz mam współlokatorkę. Skusiła mnie lokalizacja i brak konieczności dojazdów do pracy. Nie wiem co sobie myślałam po tych wszystkich cyrkach w czasie studiów..

Gość fchfbhs
nic z Toba nie jest nie tak . Ona jest chora ,mysli ,ze sobie kumpele zwąchała ? niech sie ciagnie nie wiadomo czy jakos swiezba albo owsow nie ma . Przyjaciolka to co innego ,ale nie wspollokatorka . Pogon dziada do reala materac za 29zl sobie kupi .