Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnMarie

co odpowiadać na pytanie

Polecane posty

Jesteśmy małżeństwem 3 lata i nie chcemy jeszcze mieć dzieci. Znajomi, rodzina ciągne zadają pytanie "dlaczego nie macie dzieci?" "kiedy dziecko?" itp. co odpowiadac? Najlepiej, żeby się juz więcej nie pytali...?

żeby sie zajęli swoim życiem a nie Waszym

powiedz,ze jestes bezplodna.beda juz tylko plotkowac za waszymi plecami,ale was zostawia w spokoju ;)

Gość młoda mamusia.;)
Powiedz że to jest wasze życie i żeby sie nie wtrącali.. Musisz im to naprawdę solidnie do zrozumienia bo inaczej biegle będą pytać.

Najlepiej zwyczajnie powiedzieć, że jeszcze nie chcecie, ale jak się zdecydujecie, to z radością ich o tym poinformujecie. Ale znając życie czego byście nie powiedzieli, to i tak się nie odczepią...

Gość kamilllaaaa
mieszkacie na wsi?

jeśli prawda nie pomaga to powiedzcie, że przecież się staracie ale na razie nic wam z tego nie wychodzi. ze łzami w oczach powiedz, że wszystkie badania są ok i nic z tego. kurna co za życie że człowiek musi zmyślać żeby mu przestali marudzić. zawsze jest źle. mój syn miał ze 3 m-ce jak się mnie zaczęli pytać kiedy drugie. powiedziałam ze jak najszybciej się da, w naszym przypadku to prawda. dopiero się wszyscy dziwili.