Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaspa sniegowa 66444

Sutki po ciąży/karmieniu

Polecane posty

Czy sutki po ciąży lub też ciąży i karmieniu, bo to chyba różnica, wracają do swojego wyglądu? Moje są "większe" tzn ich średnica(chodzi o otoczkę sutkowa, ciemny okrag, nie sama brodawke) i wolałabym żeby wrocily do swoich rozmiwarow ale czy tak bywa? a czy brodawki tez bede miec jak "wentyle" po karmieniu? czy moga byc znow male? ciekawi mnie to :)

i jak z waszego doswiadczenia mamusie?

na początku sutki były ogromne i bardzo ciemne-najgorzej było dwa pierwsze miesiące. Teraz jak kończę karmienie i różnią się niczym od tego jak wyglądały przed.

to pocieszylas mnie, bo myslalam ze juz zawsze beda wielkie i suty zostana jak wentyle:P

ktos jeszcze sie wypowie?

up :)

Gość jsdhjdshhjdh
Pamiętam jak w 7 bodajże miesiącu ciąży zaczęły mi się robić takie wielkie ciemne słoneczniki w otoczek sutkowych ale same brodawki pozostawały bez zmian. Po porodzie otoczki były duże i jasno brązowe a brodawki zaczęły pod wpływem ssania się wyciągać i nabrzemiewać. Dziś jestem już dwa lata po porodzie i nie karmię juz rok a otoczki brodawkowe są różowe , średnica jest malutka (taka jak przed ciążą) jedynie brodawki są deczko większe ale nie sterczą jak wentyle tylko lekko odstają i jest naprawdę jak przed ciążą, nawet elastyczność brodawek się zwiększyła (podczas karmienia mogłam je naciągać i było sporo jakby luźnej skóry ...ochyda ) :D. Także będzie ok , zobaczysz.

nie wkleilabym zdjec swoich piersi, nawet takich nie posiadam ;) jestem w ciazy i po prostu zastanawiam sie jak to bedzie pozniej. bo zauwazylam ze otoczki zwiekszyly srednice. karmiace mamusie wiem ze maja brodawki mocno wydluzone i powiekszone. fajnie by bylo gdyby wracaly do swoich rozmiawrow :)

Gość ja siedze w domu od 7 m
moje brodawki w ciazy sciemnialy.kiedy urodzilam i karmilam dziecko wciaz były brzydkie.teraz tez karmie ok 2 lat),a one wrocily do swojego naturalnego koloru rozowego i sie zmniejszyły.nie miałam nigdy powyciaganych sutkow jak afrykanska kobita.u mnie ich długosc sie nie zmieniła co potwierdza moj mężo

Gość gość
Niestety po 2 dzieci wentyle. Mój mały osobisty dramat.

Gość gość
A moje po paru miesiącach karmienia zrobiły się takie blade, jakby wyblakłe. W czasie ciąży były bez zmian

Gość gość
Dwoje dzieci karmiłam a brodawki mam takie jak przed karmieniem

Gość gość
up ..Czyżby opowieści z cyklu "moja vagina jest po 2 porodach taka jak gdy miałam 17 lat ':)