Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byczycaaaaa

Czy ktoras z Was robila juz sos a'la carbonara?

Polecane posty

Gość byczycaaaaa

W przepisie jest podane, ze 2 żółtka 1 pełna łyżka serka mascarpone* 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka oliwy extra vergine wymieszac i uwazac zeby zoltka sie nie sciely...czyli co mam to zagotowac czy na surowo? Bardzo prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pinacolada8439
Dziwny przepis. Jakieś mięso tam dajesz? Bo jak nie, to z carbonarą łączy ten przepis jedynie dodanie żółtek:) Sama robię sos ala carbonara tak: podsmażam cebulę i boczek, następnie zalewam śmietaną rozbełtaną z żółtkami i przyprawami. Nie gotuję. A ten twój to pojęcia nie mam jak ugryźć - może wrzuc wszystko na patelnię i po prostu staraj się nie zagotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez podsmazam boczek i cebule, ale zalewam to smietana 30 % i dodaje starty zolty ser

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość byczycaaaaa
Hej dziewczyny, juz sobie pordzilam. Ja zrobilam z makaronem, ktory najpierw ugotowalam al'dente. Potem na patelni podsmazylam cebulke, boczek i cukinie. Potem zrobilam ten sos, wymieszlam wszystkie skladniki i lekko podgotowalam w rondelku. Nastepnie do makaronu wrzucilam zwartosc patelni i polalam tym sosem, posypalam jeszcze parmezanem. Miodzio;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×