Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek25

Żałuję, że namówiłem ją na antykoncepcję

Polecane posty

Gość Marek25

Namówiłem dziewczynę na antykoncepcję. Jest to jej pierwsza tego typu przygoda. Ma 23 lata i bierze tabletki od nowego roku. Lekarz przypisał jej Ovulstan. Niby bierze je niecałe 2 miesiące ale przerażają mnie skutki uboczne. - spadek libido - bóle głowy - gorszy humor - zmęczenie - tycie Powiedziałem jej aby przestała je brać bo tak być nie może a ona, że skończy te tabletki co ma i pójdzie do lekarza po inne. Tylko, że po innych pewnie to samo będzie. Już wolę mieć zdrową dziewczynę i używać prezerwatyw. Czy może ona przestać brać tabletki z dnia na dzień czy musi ona poczekać na koniec cyklu?

Gość sedghy
tabletki sa po prostu zle dobrane po innych nie musi byc to samo tabletki najlepiej wziac do konca opakowania zabezpieczenie jest do dnia, w ktorym przyjela ostatnia tabletke

Gość Marek25
Źle dobrane czyli będzie teraz chodzić do lekarza i będzie jej przypisywał na chybił trafił inne tabletki i może w końcu po 2 latach coś utrafi? Nigdy wcześniej nie miała bóli głowy, seks był dla niej przyjemnością, sama się dobierała do mnie a teraz to nie jest problemem, że 2 tygodnie tego nie robimy.

Gość Lajla1212
niech najpierw zglosi sie do endokrynologa i zbada hormony a potem z wynikami do ginekologa po tabsy

jak to namówileś? to nie byla jej decyzja? w końcu to ona faszeruje się hormonami, które nie są obojętne dla organizmu i w glowie mi się nie mieści, że dala się namówić facetowi

Gość Goldi 2011
Lekarz powinien w takiej sytuacji zrobic badanie na poziom hormonów w róznych dniach cyklu i dobrać odpowiednie.

Gość doucz sie troche
i jeszcze jedna kwestia-organizm potrzebuje do trzech miesiecy, zeby "przywyknac" do tabletek

aha i to że są źle dobrane to jest oczywiste. ale są osoby które nie mogą brać hormonów i każe tabletki będą źle tolerować.. nie warto testować swojego zdrowia

Gość pinacolada8439
A lekarz zrobił jej badania hormonalne i test wątrobowy? Bo jak nie, to przede wszystkim zmieńcie ginekologa - to w końcu chodzi o jej zdrowie. Inna sprawa, że nawet przy zrobionych badaniach pierwsze tabletki są często niedobrane, niech lekarz jej zmieni i zobaczycie jak sie będzie czuła. Pewnie lepiej. Sama brałam na początku Regulon i czułam sie beznadziejnie. Lekarz zmienił mi na Yasminelle i rewelacja - nie dośc, że brak skutków ubocznych, to jeszcze poprawiła mi się cera, a libido mam wyższe niż bez pigułek:]

ja też po piguklach czulam się dobrze do czasu jak zaczęly mi wypadać wlosy garściami - wciąż czulam się dobrze ale mialam lyse placki na gliowie

Gość katarynka1978
a ja bralam 2 lata zmienialam badania robilam i tak zamienilam sie w krowe nigdy wiecej!!!

Gość sie porobilo
faktycznie musza byc zle dobrane kiedys bralam microgynon to byla masakra, libido ponizej zera, cellulit i tycie (bardzo zwiekszony apetyt), ciagle przyplatujace sie zapalenia zmienilam tabletki na yasmin i wszystko jest w porzadku. racja jednak ze malo ktory ginekolog robi badania przed przepisaniem i potem takie akcje sa.

Gość Marek25
Podbijam!