Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shines

Brązowe Plamienie - 8 tydzień.

Polecane posty

Gość Shines

Witam, a więc mam następujący problem, od czasu do czasu plamie na brązowo , nie często , nie gęsto,ale plamie + obfite upławy przemakające momentami przez spodnie .. :( Czasem bóle podbrzusza i brzucha ,oraz ból na dole kręgosłupa . Czasem np po stosunku ( zanim dowiedziałam się o ciązy ) bardzo bolesne kłócie z prawej strony brzucha.. Ale chodzi teraz o brązowe plamienie ,oraz ból piersi ,który staje się coraz mniejszy.. Czy to normalne , miał ktoś podobnie , mam się niepokoić . ??

Gość Shines
To znaczy,że może to oznaczać obumarcie płodu / początek poronienia ..?

Gość PrzyszłaMamamama2013
To zapewne oznacza niedobór progesteronu, który na tym etapie ciąży grozi poronieniem. Lekarz w takiej sytuacji przepisuje duphaston lub luteinę - czysty progesteron, który ma za zadanie utrzymywać ciążę. Trzeba przy tym leżeć i się oszczędzać, aż plamienia ustąp[ią. Więc biegiem do ginekologa!

Gość Shines
Hm ,tyle że 2 tygodnie temu lekarz na ten temat nic nie mowił.. A temat moich upławów ominął szerokim łukiem.. Więc sama już nie rozumiem co to wszystko może oznaczać . :(

Gość tez miałam tak,
mialam tak samo, poszłam do ginekologa okazało sie ze mam pusty pecherzyk płodowy i dostalam odrazu skierpwanie do szpitala na łyżeczkowanie. Moja ginekolor odrazu powiedziala ze jakiekolwiek plamienia sa baaardzo niedobre i odrazu nastawiała mnie na najgorsze. takze obawiam sie ze u ciebie bedzie podobnie. Ja mialam tak w 10 tygodniu

Gość krrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ten śluz to raczej nic zlego, z tego co wiem wiele kobiet ma go bardzo dużo w początkach ciąży, trzeba się zaopatrzyć we wkladki :) a plamienia faktycznie niepokojące, idż jak najszybciej do ginekologa!!

Gość gdzie on jest?
nie czekaj na kolejną wizytę tylko jedź na pogotowie od razu!!!!!!!!!!

Gość natkaaa siwiecc
pewnie poroniłas moja kolezanka miala identycznie. i poroniła w sumie to miała farta bo nie chciala dziecka

Gość jedz do lekarza
naprawde nie zdajesz sobie sprawy, ze zadne plamienia nie sa normalne i trzeba to sprawdzic? U mnie plamienia na tym etapie ciazy byly zwiazane wlasnie z niedoborem progesteronu- mialam lezec i bralam luteine i duphaston u mojej znajomej takie plamienia byly spowodowane pustym pecherzykiem- tak wiec lepiej nie gdybac, tylko sprawdzic i jesli sie da-wspomagac sie lekami