Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bilbo Leloszek

Kolor sukni - odcienie bieli

Polecane posty

Gość Bilbo Leloszek

Omawiając projekt sukienki ślubnej krawcowa zasugerowała mi żebym zdecydowała się na sukienkę w kolorze perłowej bieli a nie bieli zimnej, jak to ujęła. I teraz się głowię...oczywiście wujek Google zadziałał i czytałam o odcieniach bieli itd itd... ale tak z życia - czy ktoś może mi powiedzieć czym biel perłowa różni się od bieli, nazwijmy to, zwykłej? i czy różni się bardzo? Jak to określić...bo nie chcę żeby sukienka miała żółty odcień albo błysk (pomijam kwestię materiału - prawdopodobnie będzie to muślin więc raczej niezbyt błyszczący). Pomocy...

Gość sexa
a czemu nie zadałaś tych samych pytań krawcowej? To z nią musisz się dogadać, żeby Ci uszyła to co chcesz

Gość hguoaeg
perłowa biel to jest odcien pomiedzy czysta bielą a ecru.taki kolor dobrze wyglada w sierpniu wrzesniu pazdzierniku zas czysta biel dobrze sie prezentuje w maju czerwcu czy lipcu.wiem terz bedzie pytanie dlaczego.chodzi o kolory natury o ich intensywnosc i natezenie .ja mialam kolor perlowy i do jesieni bardzo ten kolor pasowal

Gość inkeczka522
Ja bede miala suknie w kolorze smietantkowej bieli, mysle ze jest to kolor przyblizony do perlowego. Slub mam w sierpniu. Jednak mysle ze najwazniejsze zeby pasowal do typu urody, koloru cery i wlosow, a nie do miesiaca w ktorym bierze sie slub :D

Gość klaudia1617
zimna biel to taka prawie błekitna, taka lodowa" mozna powiedziec:) a perlowa to taki bardziej ciepla biel,taka jest chyba najładniejsza,

Gość hggjghj890-
pora roku ma guzik do rzeczy. powinnas kolor dobrać do swojego typu urody. ja np jestem zima i najlepiej wyglądam w czystych kolorach, więc zadne ecru nie wchodzi w grę, bo to nie moje kolory. i niech ci krawcowa pokaże materiał, bo ta "perłowa biel", to dość nieprecyzyjny termin i z tego co widzę, to podpina sie po to zupełnie różne odcienie

Gość Nataleczkaaaa
Jeśli potrzebujesz wsparcia i porady w sprawie sukni, dodatków, makijażu czy fryzury proponuję zasięgnąć pomocy u specjalisty. Od siebie mogę polecić wspaniałą wizażystkę Panią Adamczewską, tu jest strona jej salonu http://wizaz.waw.pl/ Mi naprawdę pomogła. Miła i rzeczowa osoba.