Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inżynier serwisowy bann

Czy też tak czasem macie?

Polecane posty

Gość monumentalny
zabierzesz prace matkom, a ich dzieci beda przymiierac glodem bo tatus nie bedzie sie poczuwal do roli ojca, nie ma w tym mysleniu logiki

z tym dymaniem pracodawców to trochę nie tak. po 1 podatki powinny być niższe dla większych firm a nie odwrotnie. Motywowało by to firmy do rozrastania się. I tworzyło ogromne koncerny. Wykluczało by małe 3 osobowe firmy gdzie wezmą sobie stażystę i będą nim orać. A zysk dla państwa i tak jest większy. tj 10% podatek liniowy a jak firma zatrudnia > 150 osób 9% 200osób 8,5% itd Po 2 powinno być cło dochodowe dla zagranicznych firm. Np biedronka / tesco itd. % od sprzedaży dla państwa. po 3 kontrola wykorzystywania pracowników coś jak pip ale pip jest gówno wart. Nie na zasadzie pensji minimalnej. Bo to powoduje tylko zaniżenie pensji. Ale np że pracownik nie może pracować >8h chyba że są zgody. Każda firma ma obowiązek prowadzenia bilingów itd. Że nie wzywa józka o 2 w nocy mimo że miał mieć wolne itd. I np obowiązek zwiększania pensji co roku o 5%.

monumentalny Jest ale jw dopiero za 50 lat przy znakowaniu... Kobieta jest gorsza w zawodach fizycznych. A facet w uczeniu dzieci itd. Wiec nie myl pojęć. Przy znakowaniu było by możliwe stwierdzenie że będziesz dobrą nauczycielka idź uczyć. Tak samo wykluczało by to złych ojców. Więc jak pisałem wyżej NIE JEST TO OBECNIE REALNE. Pomijam fakt że takie znakowanie pewnie przyniosło by bunt bo znowu zaczęło by się dlaczego ja mam być nauczycielką jak chce siedzieć na dupie. Ale większość ludzi jednak robiła by to co kocha a nie dlatego ze muszą zarobić.

Skończyła by się praca przez znajomości. I wredne baby robiące coś czego nie lubią. Za piękny byłby świat..

Gość Szumszuu
ale masz poglądy w dodatku nie masz pojęcia o ekonomi :O niestety ale sprawiasz wrażanie buraka robiącego na budowie mającego ograniczone poglądy i wygórowane ego smutne ale taka jest prawda twoje zachowanie jest żenujące współczuje twojej żonie jeżeli ją masz czy kiedykolwiek będziesz miał

dlatego że klnę i nie szanuje ludzi? Mam w dupie sarvor vivre i język polski? Z budowlanką nie mam nic wspólnego poza wyremontowaniem sobie pokoju x lat temu. Pewnie z 5.

dziewczynom toteż współczuje bo zadręczam je miłością, zatulam itd.