Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząb zupa zębowa

Objawy ząbkowania - pierwsze zęby

Polecane posty

Gość ząb zupa zębowa

Jakie są objawy ząbkowania ? Pewnie marudzenie, ale co jeszcze ? Kiedy się zaczyna ?

Gość ale bym ci
rozwolnienie, gorączka ,rozpulchnione dziąsła , widoczna linia na dziąśle , pakowanie łapek do buzi, nadmierne ślinienie , nie mylić z pakowaniem łapek do buzi ot tak, ślinieniem się wywołanym podjęciem pracy przez ślinianki , wedle książek powinny się wyżynac około 6 mies , ale dzieci robią psikusy i pierwsze zęby pojawiają się między 4 a 8 mies życia

przy pierwszych zębach synek stracił apetyt, nie chciał ssać smoczka,miał napuchniete dziasła i trochę się ślinił mia wtedył 5 miesięcy, 3 tygodnie później wyszły mu górne jednynki i tez stracil apetyt i miał napuchnięte dziasla i teraz znowu zacznają mu wychodzić, objawy są takie same jak poprzednio.

Gość ząb zupa zębowa
Mój ma 3,5 miesiąca i oczywiście pakuje rączki do buzi i się ślini, ale wiem, że to nie musi oznaczać ząbkowania. Zastanawia mnie to, że dziwnie je ostatnio. Czasem bardzo rzadko domaga się cyca. A jak już je to co jakiś czas wypluwa cyca i krzyczy. Przystawiam do drugiego i jest to samo. Czasem tylko nocne karmienia przebiegają spokojnie.

Gość demotywatorek
Do ząb zupa zębowa u nas to samo tylko ze mały ma 4 miesiące też silni się bardzo a do buzi idzie wszystko co jest pod ręką pielucha kołdra zabawki itp. Też był taki okres co płakał przy cycu wypłuwal teraz już je ok ale ząbków dalej nie.ma. A co to znaczy rozpulchnione dziasla jak to poznać??

Gość ząb zupa zębowa
Kiedyś podobno sprawdzało się czy idą zęby upukujac delikatnie łyżeczką dziąsła.

Gość ale bym ci
nie pomylisz rozpulchnionych dziąseł z niczym innym :D