Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaftanik rozowy

Post a ciaza

Polecane posty

Gość kaftanik rozowy

Dziewczyny dzis jest sroda popielcowa. Pytam sie was czy zobowiazuje ciezarnich kobiet post? Nasz proboszcz mowi ze tak ze nic sie nie stanie z dzieckiem jak 1 dzien w tyg czyli w piatek nie zjem miesa. Jak jest w waszych parafiach?

Gość jaks taka mala niunia
a jak ksiadz dopuszcza tylko pozycje misjonarska to go tez sluchasz?a przy spowiedzi opowoadasz mu co robisz z mezem w łozku? ze ludzie jeszcze wierza w tego wymyslonego pana..

:D :D :D a stanie ci się coś jak jeden dzien mięsa nie zjesz? :D

no bo fakt ,że nic się nie stanie:):P)Wierząca chce to nie zje, nie wierząca i tak zje cheesburgera jak będzie chciała...bez względu na dawane dyspensy fakt jest faktem że jeden dzień wyjdzie na dobre jak zjesz np. brokułki:)

Wg kk post ścisły ( ilościowy i jakościowy) nie obowiązuje kobiet ciężarnych. Jednak... czy nie zdrowiej tak jeden dzień na rybach i warzywach przeżyć :D

Gość kafe sie yebye
:o

Gość zonaKraka
Nie rozumiem w problem- jeśli jesteś katoliczką i chcesz przestrzegać zaleceń księdza (twoja sprawa), to rób post, bo jeśli chodzi o ciążę to serio się nic nie stanie. Mięso dostarcza białko, ale białko masz też w rybach (sporo w tuńczyku), w twarogu, jajkach... więc w żaden sposób sobie czy dziecku nie zaszkodzisz. Serio musisz codziennie mięso jeść?

Gość Nabuchodonozor1
Dziewczyny!!! strasznie się martwie zajściem, które miało miejsce w zeszłym roku. Otóż w czwartek wieczorem współżyłam pierwszy raz (po ślubie!) z moim wybrankiem serca i było to tuż przed północą. Bóg zabrania używania prezerwatyw, dlatego sprawdziłam kalendarzyk i temperaturę - ale nie o tym tu chce powiedzieć! Niestety po wszystkim zachciało mi się jeść i zjadłam kanapkę z szynką (!) a było to już po 24:00 czyli faktycznie był już piątek!!!! Co teraz?? Boje się przyznać proboszczowi naszej parafii, bo co on sobie o mnie pomyśli?? Czy spłonę w piekle? A może mam szansę na rozgrzeszenie? Nasz sąsiad nie przestrzega postu i już 3 raz w tym roku ma lumbago i leży w domu! Boże przebacz! ;-(

Gość jaks taka mala niunia
ha ha ha no dobre ale się usmiałam:)))