Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelysiaa97

Mam 15 lat, i jestem chyba w ciązy..... CO robić?????

Polecane posty

Gość nelysiaa97

Cześc dziewczyny, jakies 3 tygodnie temu uprawiałam seks z moim chłopakiem, miesiaczka spóznia sie juz jakis tydzień. Dzisiaj zrobiłam test ciązowy i wyszla jedna kreska mocna a druga jasniejsza ale widocznza. Wiec uznaje ze to test pozytywny. Jestem strasznie zalamana :(. Mam pustkę w głowie teraz co będzie dalej, cala sie trzese i placze :(.

Gość annnnnnnnka
to czemu się nie zabezpieczyłaś?

Gość jaks taka mala niunia
no to bedziesz nastoletnia mamusią

Gość niebieska malwina
Marsz do rodzicow. Zaradza co robic. Pomoga wychowac albo oddasz dziecko do addopcji. Nie martw sie. Dziecko to szczescie tak na serio

Gość rosalisia
trzeba było się zabezpieczać. Nie mogę uwierzyć w taką bezmyślność w czasach gdzie antykoncepcja jest tak łatwo dostępna. Teraz już nic nie zrobisz.

Gość ehhehhe
tez tak mialam i bylam wciazy :)

Powiedz mamie. Stało się, nie cofniesz tego. Lepiej, żeby wiedziała wcześniej, bo i tak będzie wiedziała. Jakoś przez to przebrniecie, tylko porozmawiaj z nią szczerze

Gość nelysiaa97
Robiliśmy to w prezerwatywie,ale guma pękła :(. Dopiero chłopak się zorientował jak doszedł, to kapała sperma z niej.

bardzo wczesnie,a chlopak ile ma lat ,powiedz mamie jestes jeszcze w gimnazjum

Gość nelysiaa97
Ja sie strasznie boje reakcji rodziców :(, bo zawsze chcieli żebym byla tą idealną córką. Nie wiem po prostu nie wiem. Czuje pustke w glowie co bedzie dalej. Nie tak mialo byc, mialam na to czas. Ale najwidoczniej czasu nie cofnę :(. Moj chlopak też jest w szoku :(.

Gość ehhehhe
rozmowa z rodzicami i to juz!!! czym ponziej tym bedzie Ci ciezej no i bedziesz ciagle zestresowana! a ile chlopak ma lat i co na to ?

Gość nelysiaa97
Tak chodze do 3kl gimnazjum, i w tym roku skoncze 16 lat. A juz miałam upatrzone dobre liceum, uczę sie dobrze...Teraz mogę zapomnieć o edukacji:(:(:(, skoncze w pieluchach tylko.

Gość nelysiaa97
Moj chlopak ma 17 lat. Chodzi do liceum - 2 klasa. Ja na razie nie jestem w stanie o tym z mama porozmawiac :(.

Gość rosalisia
jest coś takiego jak tabletka po. Ale jak dzieci się zabierają za seks to tak to się kończy

Gość nelysiaa97
Mój chłopak zapewnił że mnie nie zostawi z dzieckiem, że kocha mnie, i bedzie nasze dziecko kochac. Wiem dziewczyny wiem - zrobilam źle. A moje koleżanki puszczaja sie z każdym z kim popadnie i jakoś nie zachodzą w ciążę, boshe jaki ten świat niesprawiedliwy :(. A ja nigdy tak nie robiłam, po prostu poznalam chłopaka i z nim przezyłam swój pierwszy raz. Za czesto tego z nim nie robilam, a tu taka wpadka :(, ale wiem ze idac z nim do łóżka robiłam to świadomie, i na pewno to nie stało sie na pierwszej czy drugiej randce, musiało zejsc sporo czasu żebym mogła do niego się przekonać, mam swoje poglady na ten temat. A tu taki klops.

Gość a kogo toooooooooooo
bzykać się chciało w dni płodne bez zabezpieczenia to sobie teraz baw dzieciaka zamiast uzywać beztroskiego życia nastolatki, twój problem, większość ludzi ma to gdzieś, pa pa

chyba musicie wszyscy porozmawiac-chlopak-rodzice-im wczesniej tym lepiej ,sa te tabletki po ,ale juz za pozno ,chyba ,ze o innych tych mocniejszych mowicie-tylko napewno by sie to skonczylo w szpitalu dla tak mlodego organizmu przyznajcie sie ,tu pewnie rodzice beda decydowac dlugo jestes z tym chlopakiem

Gość rosalisia
Teraz Ci się tak wydaje pooglądaj sobie licealne ciążę albo nastoletnie matki to zobaczysz jak takie miłości szybko się kończą i z czym wiąże się posiadanie dziecka.

Gość Malutka truskaweczka
Hm no trudno musisz wypić piwo które sobie naważyłaś. będzie ciężko ale dacie radę.

koleżanko jeśli faktyczne jesteś w ciąży to tabletka po raczej Ci nic nie pomoże po 3 tygodniach :P Ewentualnie talbetki nieco mocniejsze (do 2 misięcy) jak Mizoprostol ale efekt .. coś jak poronienie. A druga kreska.. ja powtórzył bym test przed jakimikolwiek rozmowami. Drogi nie jest, a wolał bym mieć pewność. Na początku pojawiają się czasem dwie kreski z tego druga "lekko świeci" potem jedna się wyostrza a druga znika... spróbuj może jeszcze jeden...

Gość rosalisia
Nie powiedziałam,że teraz ma zażyć przecież. Wiem co to jest tabletka po i jakby ona wiedziała nie była by w ciąży teraz :D

Żaden rodzic z radości skakać nie będzie, ale na pewno będa Cie wspierać! sami byli młodzi :) A jak już przychodzi dziecko na świat to są najszczęśliwszymi dziadkami :)

Nie martw się. MUSISZ powiedzieć i tak się dowiedzą. Nie ty jedna byłaś w takiej sytuacji. Każda matka na pewno będzie bardzo zdenerwowana, ale przecież dalej jest Twoją mamą i pomoże Ci, nie zostawi Cię. Znajdziecie jakieś rozwiązanie. Po prostu nie odwlekaj tego w czasie, zbierz siły jutro rano i powiedz. Będzie dobrze, to nie koniec świata.

Gość nelysiaa97
Tak jestem z nim prawie 2 lata. Moi rodzice akceptują chłopaka (twierdzą że nie jest lumpem, a jest dobrym chłopakiem, uczynnym, i dobrze uczącym się ), i mnie jego rodzice też akceptuja. I nasi rodzice się znają na szczeście - on mieszka 2 bloki dalej od mojego, a nasi ojcowie razem pracują.Naprawdę kochamy się bardzo, mój chłopak jak na swój wiek jest bardzo dojrzałym facetem. Nie w głowie nam jakieś dyskoteki co kilka dni, albo złe towarzystwa. Jesteśmy bez nałogów, każdy nas uważa za idealnie dobraną parę. Boję się tego szumu, sensacji.... Boże nie wiem jak to przeżyję :(, to nie dla mnie.

Gość nklsaka
Aby mieć pewność i tak musisz iść do ginekologa i to z mamą.Powinnaś z nią porozmawiać,najpierw z nią pózniej z tatą. Moja koleżanka zaszła w ciąże w 3 klasie gimnazjum,dzięki wsparciu rodziny skończyła szkołę taką jaką chciała skończyć.

Gość liceun
wcale nie jest przekreslone. dziecko to nie koniec zycia! moze rodzice zdecyduja sie pomoc. zawsze mozesz wziac przerwe na rok i jak dzidzia podrosnie pojsc do liceum. a chlopak, rzeczywiscie moze zostawic ale to moze wydarzyc sie zawsze! tu nie ma reguly. wasz zwiazek moze przetrwac do konca zycia podczas gdy nie jedno kilkunastoletnie malzenstwa sie rozpadaja! glowa do góry! bedziesz mloda mamusia:) a jak dziecko sie urodzi i juz Go zobaczysz wszystkie niepownosci i lzy lojda w kat! uwoerz mi, wiem co mowie!

Gość czemu koniec
edukacji?jak sie chce to sie moze...wystarczy ze bedziecie miec wsparcie w rodzinie... Albo urodzisz i oddasz do adopcji albo wychowasz z rodzicami, twoi rodzice moga byc rodzina zastepcza dla dziecka, ty mozesz miec indywidualny tok nauczania w szkole i jezeli nie to najlepsze liceum to idz do innego, wszystko da sie pogodzic,przede wszystkim pogadaj z rodzicami, albo sama mama - ona tez jest kobieta...

przezyjesz,teraz normalne ,ze emocje biora gore albo zrob jak tu ktos pisal jeszcze jeden test ,i wtedy powiedz rodzicom jak najszybciej

Gość nelysiaa97
Właśnie dziewczyny zastanawiam sie czy zrobic kolejny test, bo ogolnie czuje sie jak na okres i to okropnie... Brzuch mnie strasznie boli. Postaram sie jutro powtorzyc test i zobacze i upewnie sie zeby zawczasu rodziców nie stresować. Dziekuje dziewczyny za wsparcie :*

Gość czemu koniec
ojcowie razem pracuja? To jak chlopak zostawi to oni na pewno beda sie lubiec jak jeden drugiemu alimenty bedzie placil:)