Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaPW

Mój chrześniak ma padaczkę...

Polecane posty

Gość OnaPW

Mam takie pytanie mam 4 letniego chrześniaka w styczniu pierwszy raz dostał ataku. Wyglądało to w ten sposób że mały był chory, dostał gorączkę, i powiedział że coś jest nie tak nagle upadł, wywrócił oczy do góry i tak "tkwił" przez jakiś czas dostał szczękościsku i następnie stracił przytomność. W lutym znów powtórzyła się sytuacja przy gorączce itd. Chciałabym zapytać czy ten rodzaj padaczki jest bardzo szkodliwy dla mózgu i czy można to wyleczyć? Dodam jeszcze że nie miał on żadnych drgawek ale kiedy trzymałam go na rękach odczuwałam skurcz w okolicy karku.

Gość OnaPW
bardzo was proszę o pomoc....

A jesteś pewna ze to padaczka? Niektóre dzieciaki maja drgawki gorączkowe- moze to cos takiego?

Gość OnaPW
Nie, powtarzam on nie ma żadnych drgawek. Teraz w lutym po ataku pojechaliśmy do szpitala i jeszcze wykryto zapalenie płuc a pech chciał że do stwierdzenia czy to na 100% padaczka brakowało nam jednej wizyty u neurologa chyba. A nie mogli go ze szpitala wypuścić w takim stanie... :(

powiem ci tak... U mojego 3 miesiecznego siostrzenca zdiadnozowali padaczke , raz wieczorem przestal oddychac sinial i poprostu takie ataki zaczely sie.... Po byciu w szpitalu przez ponad 2 miesiace wkoncu zdiagnozowali to i dostaje leki po ktorych o dziwo nie mial juz zadego ataku , czuje sie dobrze , rozwija sie super a mijaja juz 2 lata . Chodzi do lekarza na badania ,itp

Gość Bądź sobą
Dlatego niech idą z nim do neurologa. Ja sama mam padaczkę miałam dwa ataki z opowiadan wiem że te najbardziej popularne. Całkowite. On ma częściowe. Ja dostałam leki i od tamtej pory nie miałam ataku.