Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jik

czy jest możliwa ciąża po stosunku z prezerwatywą i wytryskiem na zewnątrz?

Polecane posty

Gość jik

10 stycznia miałam ostatnią miesiączke, 4 lutego kochałam się z moim chłopakiem. Z moich wyliczeń wynikło, ze tego dnia nie miałam już dni płodnych. Mieliśmy prezerwatywę, która nie była pęknięta, a wytrysk był na zewnątrz. Jest jakakolwiek możliwość ciąży? Okres spóźnia mi się 5 dzień, Bardzo się denerwuje.. Mam od kilku dni takie objawy jak przed miesiączką, większe, napompowane i bolące piersi, od czasu do czasu boli mnie brzuch i głowa. Oczywiście jestem płaczliwa i jest mi cały czas zimno. A okresu jak nie było tak nie ma...Proszę o sensowne odpowiedzi.

Gość minipizza
o matko, tak urojona. jeju po co bierzecie się za sex skoro nie macie o nim pojęcia.

Gość nie rozumiem tego zupelnie
Po co zakladacie prezerwaty skoro wytrysk jest na zewnatrz? Nie zajdziesz w ciaze jesli prezerwatywa nie pekla , mozna smialo konczyc w srodku. Po to je wlasnie wymyslono.

Gość jik
w takim razie czym może być spowodowany spóźniający się okres? najdłużej spóźniał mi się 2 dni. Dzisiaj rano wstałam i czuje się normalnie, nic mnie nie boli, żadnych objawów przyjśćia miesiączki.. nierozumiem.

Tak czasem po prostu bywa. Organizm to skomplikowana maszyna. Moze stres , moze zmeczenie , moze choroba...

Gość jik
trzeba przyznać, że stresuje się dużo, w szczególności teraz..

Gość wydaje te 10 zł
kup test, zrób i bedzie po sprawie nie ma sensu sie schizowac jedyną w 100% skuteczna formą antykoncepcji jest brak seksu :D każde inne zabezpieczenie może kiedys zawieść

Gość jik
Wydaje mi się, ze raczej nie jest łatwo zajść w ciąże, niektóre pary bardzo długo się starają.

Gość wredota zgryzota
jest sex jest mozliwość ciazy, w tym przypadku malo prawodpodobna.... ale ryzyko zawsze jest, po co uprawiasz sex a pozniej zadajesz glupie pytania! jestes niedorosla i niedojrzała ! Jak juz jestes w ciazy to nic nie zrobis i tak, wyluzuj zrob test i czekaj....

Jeżeli masz za sobą chociaż podstawówkę to powinnaś wiedzieć od czego zachodzi się w ciążę. To po pierwsze. Po drugie powinnaś też wiedzieć że seks ogólnie może być przyczyną ciąży. Po trzecie... w dzień niepłodny, z prezerwatywą, i nie było wytrysku wewnątrz... to z czego ma być ta ciąża? Z głębokiego przekonania? :o Rozumiem że się martwisz, ale to niemożliwe. Najpewniej dzisiaj wieczorem dostaniesz okresu i będzie po strachu :D A jeśli nie - polecam lekarza bo nikt wirtualnie diagnozy nie postawi...

Gość jik
Jeśli miałam okres 10 stycznia, skończył się 17, a mój cykl trwa przeważnie 31 dni, to nie miałam wtedy dni płodnych, tak?

Jesli masz takie cykle to Twoj szczyt plodnosci byl 27 stycznia dodaj po 5 dni z kazdej strony i bedziesz wiedziala jakie byly szanse.

Gość jik
kiedy można zrobić test, żeby był wiarygodny?

Kup sobie lepiej za ta kase ptasie mleczko i wyluzuj .... w ciazy nie jestes :)

Gość jik
obyś miała rację :)

Gość Gabryella
gumka i wytrysk na zewnątrz= niemożliwa ciąża. Nie ma takiej szansy. Spokojnie wyluzuj. Jak Ci się spóźnia 5 dni to nie dramat. Wyluzuj bo stres opoznia okres, jak i niewłasciwa dieta, niewyspanie , choroby i inne czynniki. Nie stresuj sie, okres na pewno przyjdzie.:) Ja ostatnio czekałam na okres..uwaga...14 dni. Zrobiłam 2 testy, oba negatywne okazało się że mam prolaktynemie. No i na szczescie wyleczyla mnie lekarka z tego i mam w miare regularny cykl kiedy nie uzywam tabletek wiec..spokojnie:)

Gość jik
wiedziałam, ze jak napisze to polecą fale hejtów, ze jestem niedojrzałą piętnastolatką i nie wiem skąd się biorą dzieci. Mam 19 lat i doskonale wiem, nie ukrywam, że nie jestem gotowa na dzieci, dlatego chciałam się upewnić pytając was, czy aby na pewno to nie możliwe. W takich chwilach gdy człowiek się denerwuję, nie myśli do końca racjonalnie. Okres przyszedł dziś po południu. Dziękuje wszystkim, którzy dorośli i potrafili bez wścibskości i krytyki odpowiedzieć na moje pytania :)

Gość gość
no przyszedł, przyszedł... ale czy coś mówił i co chciał?