Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezrobotna na wyspach_111

ZASILEK

Polecane posty

witam,jestem bezrobotna od 3 i pol miesiecy,zlozylam wniosek online o job seekers allowance,wyslali mi dwa razy papiery do wypelnienia ktore juz dawno odeslalam.Dzis po raz kloejny z rzedu dzwonilam pytac o kase bo od momentu zlozenia wniosku minelo 6 tygodni a jescze nie dostalam nic,znow powiedzieli mi ze nie ma mnie w systemie i nie moga mi nic powiedziec czy moj wniosek zostal rozpatrzony itd.Nie mam juz sily zrobilam wszystko co moglam,chodze na podpisywanie co 2 tyg niewiem w jakim celu bo pracy szukam sama,baba odlozyla sluchawke jakk sie zapytalam poco mam dzwonic znow jestem zalamana...

w Leicester, a czemu pytasz?

Bo to też zależy gdzie się starasz.Ja kiedyś składałam papiery w Peterborough i tak samo mnie traktowano.Powinnaś zadzwonić jeszcze raz i zarządać rozmowy z duty manager.

Gość decyzje
rozpatrują w ciągu 14 dni , a z tobą lecą w kulki

Gość decyzje
do 14 dni - pomyliłam sie wczesniejszym wpisem , każdy jobcenter tak ma obojętnie z jakiego jest sie miasta

tak wlasnie zrobilam dzis,chcialam rozmawiac z menadzerm bo doradzono mi w job centre to mi baba powiedziala ze nie moge bo on sie tymi sprawami tu nie zajmuje,wiem ze sobie leca ale uwierz mi dzwonie i w kolko to samo,niewiem juz gdzie mam szukac pomocy,wiem ze ten zasilek to mi starczy tylko na rent ale to zawsze cos dopoki nie znajde pracy..

Jeszcze dodam że, jak ściągać wysoki tax z wypłat, to wiedzą jak, ale jak komuś się noga podwinie to juź traktują jak śmiecia. Nie daj się dziewczyno ,nie mają prawa tak postępować.

Gość sysitem,a
idz do Citizen Advice Bureau po porade

Gość decyzje
wszystkie wazne dokumenty wysyla sie Special delivery - next day i nikt ci wtedy nie powie ze nie dostali papierow bo masz potwierdzenie

Gość przeciez Mayor
wiem ze ten zasilek to mi starczy tylko na rent ale to zawsze cos dopoki nie znajde pracy.. a to juz nielaska napisac CZYNSZ zamiast rent? Boze.... :o

Gość decyzje
oni mogą ciebie przetrzymać nawet pół roku i nic im nie zrobisz

Gość decyzje
donkapatke - a dlaczego zabieraja wysoki podatek ? - bo takie za przeproszeniem ofermy ktore zaczynaja prace nie wypelniaja specjalnej deklaracji a potem placza ze zabieraja taki podatek

Sama jesteś oferma.Jak się na początku przyjeżdża do obcego kraju, to nikt Ci od razu nie wymienia wszystkich przepisów.Co robić, a czego nie robić.

Gość decyzje
donkapatke -jak sie jedzie do obcego kraju to trzeba najpierw zorietowac sie a nie jade i mam to w ty... a potem placz bo cos nie poszlo po twojej mysli , ogarnij sie troche - nara

Gość decyzje
donkapatke- bo taka jest wasza metalnosc jade a co - ktos za mnie wszystko zalatwi hahaha

Nikt nic za mnie nie załatwiał, nie przyjechałam na gotowe, a o benefitach nigdy nie słyszałam, zawsze sobie sama radziłam.Więc z tym nie radzeniem sobie to źle trafiłaś. A propos podatku, to miałam na myśli ogólne ściąganie podatków.Bo mało nie ściągają, ale jak przyjdzie co do pomocy, to się zwijają, albo traktują jak śmiecia.Potrafią tylko drukować tony kolorowych ulotek.A w rzeczywistości, wcale nie są tacy pomocni. Autorko gdzie się zmyłaś? Jak nie chcesz, to nie musisz na GG wchodzić, nie zmuszam.

Gość decyzje
ha ha ha zastanow sie co piszesz raz piszesz tak 013] 12:06 [zgłoś do usunięcia] donkapatke Bo to też zależy gdzie się starasz.Ja kiedyś składałam papiery w Peterborough i tak samo mnie traktowano.Powinnaś zadzwonić jeszcze raz i zarządać rozmowy z duty manager. t teraz piszesz tak 12:37 [zgłoś do usunięcia] donkapatke Nikt nic za mnie nie załatwiał, nie przyjechałam na gotowe, a o benefitach nigdy nie słyszałam, dobre haha - nara bo szkoda klikac

Dziewczyno szukasz dziury w całym, jestem już w Anglii spory kawal czasu, bezrobotna byłam, przez moment, dopiero po kilku latach ciężkiej harówy. Zobacz sobie ile tematów jest zakładanych, że ktoś mieszka w Polsce i już się pyta jakie benefity jemu przysługują.

decyzje Nie musisz ze mną klikać, wcale Ci o to nie prosiłam, pisałam do autorki, ale jak widać autorko się już zmyła.

jestem juz,moje gg 9438470

Gość hej Ciekawa
Co do sciagania podatku to sie zgadzam, kiedys ni z tego ni z owego zaczeto mi sciagac emergency tax gdy sie zaczal rok podatkowy, choc bylam zatrudniona w tej samej firmie trzeci rok! Autorko, ja bym wyslala papiery tak jak ktos napisal,poleconym, to wtedy masz dowod. Poszukaj na stronie job centre czy mozesz zlozyc zazalenie gdzies wyzej. Powodzenia!