Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maravilha

jestem w trakcie robienia ciacha na walentynki, pochwale sie

Polecane posty

Gość maravilha tor super !!!
masz talent jesteś świetna lubię Cię (jestem kobietą;)) nie czytaj tych zazdrosnych komentarzy ludzie sami nic nie potrafią a drugiego tylko objadą -szczęśliwsi od tego nie będziecie :o ukochany będzie zadowolony :) piecz dalej, ja też to uwielbiam i wiem, że to nie takie hop dojść do punktu w którym jesteś :) powodzenia

Gość waże tylko 84 kg
Piąte piwo dało mi się we znaki, przeczytałem swój poprzedni post i złapałem się za głowę :D Dzwonie po taksówkę i jadę do domu, trzymajcie się :)

Gość prawictwo pospolite171
jezeli ten zołty smakuje tak jak wyglada cztli sam cuklier likier , to ciezko byłoby to zjesc

Gość dlaczego od razu
zakladacie z gory ze pisza tu zazdrosnicy znam wiele osob, ktore nie jedza ciasta ,zero slodyczy, tylko warzywa, chude mieso i nabial i absolutnie nie zachwycaja sie zadnym 'arcydzielem' w stylu jak wyzej za to moga piac z zachwytu na widok dania z warzyw ja np nie jem ciast bo uwazam ze sa niezdrowe i ok ciasto z gory jest ladne ,starannie zrobione, autorka ma z pewnoscia jakis talent ale na 100% bym nie skosztowala tego ciasta poniewaz dla mnie nie wyglada apetycznie, jak zadne ciasto zreszta

Gość jowitkaaa
Jeju jest przesliczny. Mozesz dac przepis? :-). Jak zrobilas ta dekolacje? Moj ma zaniedlugo urodziny,chetnie upieklabym mu takiego torta choc nie wiem czy potrafie :o

Gość grazynailk
potrafisz zmotywowac ;) Tak mi sie nie chciało ale ide upiec przynajmniej jakąś babkę w kształcie serca... temu co ty zrobiłaś nie jestem w stanie dorównac .

Gość ropuszka:-)
Ooo ja tez chce przepis jezeli mozesz dac:-) jest przesliczny i nie przejmuj sie negatywnymi opiniami bo pisza to zazdrosnicy. A Tobie gratuluje talentu. Ile zajelo Ci zrobienie calego torta?

Gość mmLena07
szczerze mówiąc, to nie wygląda apetycznie, zbyt ozdobiony, jakbyś chciała go położyć na półkę, a nie zjeść. Mam nadzieję, że chociaż smaczny. Sama uwielbiam słodycze, ale tak wyglądającemu tortowi mogłabym się bez problemu oprzeć. Może gdyby nie było tych wielkich kwiatów, które wyglądają jak z plasteliny...

Gość prawictwo pospolite171
jedni lubią krówki inni nie .. Ja jestem w tej drugiej grupie ..

hmm, wczoraj od 18 do 24 (zrobienie 2 ciast, kremu czekoladowego, w miedzyczasie roz) i dzis od 11 do 14 cos dokoczenie, tzn oklejenie ciasta masa plastyczna no i przyozdobienie tortu

Gość wiosnaaa
Ja tez chetnie poznam tajemnice robienia tych roz.musze przyznac robia wrazenie:-) moglabys podac skladniki na ta mase do zrobienia rozy? Swietny filmik ale mi niewiele wnosi bo wstyd przyznac ale nie znam ang ;//

Gość wiosnaaa
Ja tez chetnie poznam tajemnice robienia tych roz.musze przyznac robia wrazenie:-) moglabys podac skladniki na ta mase do zrobienia rozy? Swietny filmik ale mi niewiele wnosi bo wstyd przyznac ale nie znam ang ;//

chyba jeszcze nie widzieliscie zbyt ozdobionego tortu - nikt z Was nie oglada programow typu cake Boss ? bo ja mam zamiar robic ciasta jeszcze lepiej niz on :D

Gość ropuszka:-)
Dziekuje:-) ja mam zepsuty piekarnik wiec musze kupic gotowe blaty ;/ mam nadzieje,ze wyjdzie choc troche podobny do Twojego:-)

moglabys napisac jak robisz mase plastyczna? Kiedys probowalam ale wyszla za bardzo zbita i nie chciala sie układac (byl to przepis bez żelatyny)

mase kupilam gotowa - na te wszystkie roze + oklejenie serca wystarczylo mi 200gr masy jezeli o roze chodzi to tak, przygotowujesz sobie folie, ewentualnie papier do wypiekow ( tez sie masa nie klei do niego ) robisz podluzny walek ( niezbyt gruby, ale tez nie cienki - zreszta zobaczysz w praniu jaka roza Ci z niego wyjdzie ) dzielisz pierwsza czesc na ok 4 cm i pozostale na 1,5 cm Do jednej rozy potrzebujesz : 1 waleczek 4 cm i 10 tych mniejszych ten pierwszy walkujesz i zwijasz w taki rulonik, pozniej rozgniatasz te mniejsze - tak by mialy okragly ksztalt i doklejasz do tego rulona - na koniec modelujesz roze palcami No albo robisz tak : http://www.youtube.com/watch?v=YFX_4MxE76M ale do tego potrzebujesz foremki

cholera nie mam pojecia jak Ci to wytlumaczyc, a to naprawde nie jest wcale trudne :) poradzisz sobie !

Gość crazy girl 25
W jakim sklepie kupowalas mase i ile kosz towala? Ja szukam od 4 dni po sklepach i nigdzie nie ma :(

Gość kafeMoniiiii
"Mam pompę z tych ociekających zazdrością i zawiścią komentarzy zapewne damskich No po prostu jeden wielki śmiech na sali hahahah " x jak negatywne komentarze to oczywiste, że zazdrosne małpy je piszą, przecież nie możliwe, żeby negatywne były szczere :D...

tutaj ci nie pomoge, bo w Polsce nie mieszkam.. wiec nie mam pojecia gdzie mozna tam kupic mase, musialabys w cukierniczych sklepach popytac gdzie mozna ja kupic - na allegro jest

ciasto moze nie jest idealne, ale jak na pierwsze takie calkie niezle - nie sadze by wiekszosc ludzi potrafila takie zrobic za pierwszym razem ( tak to moje pierwsze calkowicie oklejane ciasto masa cukiernicza i moje pierwsze w zyciu roze )

dawno nie jadlam tataru - ok ja lece bo musze posprzatac burdel po ciescie :) milych walentynek :)

Gość marcysia 12
Masę cukrową można zrobić własnoręcznie ....naprawdę proste:)

Gość lajka22
Jak taka mase zrobic? Ma ktos sprawdzony przepis?