Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość COONSTANCE

Czy jest szansa, że będę miała 175 cm wzrostu?

Polecane posty

Gość COONSTANCE

Dzień dobry. W grudniu 2012 roku skończyłam 14 lat. Obecnie mam 166-167 cm wzrostu. Czy jest szansa, że jeszcze urosnę i dobije do 175 cm co najmniej? Jest to dla mnie niezmiernie ważne, ponieważ wiążę swą przyszłość z modelingiem. Nie jest to jakieś moje ''dziecinne marzenie''. Mam predyspozycje ku temu. Ludzie wokół powtarzają mi, że się nadaję. Jestem chuda (ważę 44 kg), mam idealne wymiary i bardzo charakterystyczną twarz, ale jestem za niska. Dobre agencje przyjmują od 175 cm wzrostu. Zadawałam już podobne pytania na różnych forach internetowych, to odpowiadają mi, że jeśli nie urosnę to mogę spróbować swoich sił w fotomodelingu. Jednak szanse, że zrobiłabym jakąkolwiek karierę jako fotomodelka są o wiele mniejsze od zrobienia kariery modelki, gdyż w agencjach (zwłaszcza tych lepszych) wysokie modelki służą jako fotomodelki, więc nie mają potrzeby inwestowania w niską. Moi rodzice mają po 173 cm. Siostra mojej mamy 178 cm, babcia 170 cm, a dziadek 177-178 cm. Rodzina powtarza mi, że "poszłam" w dziadka. Mój rozmiar buta to 39. Całkiem sporo bo moje znajome, które są wyższe, lub tego samego wzrostu mają 37. Nie miałam jeszcze tzw. ''skoku wzrostu''. Czy jest szansa, że będę miała chociaż 174 cm? Wiem, że zależy do od genetyki, zdrowego odżywiania oraz, że wskazana jest aktywność fizyczna. Odżywiam się zdrowo. Nie jem fast-food'ów, słodyczy i nie piję gazowanych rzeczy. Jem bardzo dużo owoców, warzyw i przede wszystkim nabiału. Nie jem niestety mięsa bo jestem wegetarianką. Przez zimę moja aktywność fizyczna zmalała, ale gdy tylko się ociepli zamierzam codziennie regularnie ćwiczyć po 2 h. Czy mogę jakoś wspomóc swój wzrost jakimiś suplementami? Proszę o sprawdzone sposoby i określenie moich szans na uzyskanie owego wzrostu. Pozdrawiam.

Gość rudylisek
Wiesz genetycznie masz szanse,bo w koncu wzrost odziedziczamy w genach,moi rodzice byli wysocy,dziadek tez,wiec sila rzeczy i ja jestem,ale....wyjatki sie zdarzaja:PJesli podejdziesz do tego rozsadnie(tzn,ze nie zaczniesz sie glodzic i meczyc psychicznie)to moze i dobijesz do wymarzonego wzrostu:)

Gość bardzo pilnie szukam
Wzrost nie zalezy od zdrowej diety czy uprawiania sportu. Szansa jest ze bedziesz miala tyle, na pewno urosniesz jeszcze ale ile to czas pokaze...

Gość COONSTANCE
Wzrost zależy od diety, bo jeśli bym się głodziła to nie dostarczałabym potrzebnych składników, witamin etc. Aktywność fizyczna może nie zależy, ale wspomaga, bo wtedy wydzielane jest więcej hormonu wzrostu.