Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena020202

eksmisja rachunki ???

Polecane posty

Gość lena020202

Witam. Mam nadzieję, że tutaj ktoś mnie pokieruje i pomoże. Otóż coś mnie zastanawia. Jakiś czas temu, razem z Mamą miałam sprawę w sądzie o eksmisję mojego Ojca z domu. Mieszka on razem ze mną bo moja Mama wynajmowała osobno mieszkanie. Został eksmitowany ponieważ znęca się nad rodziną, jest karany i jest alkoholikiem. Dłużej bym z nim nie wytrzymała pod jednym dachem. Sprawę wygrałyśmy. Ojciec ma się wyprowadzić. Mieszkanie jest własnościowe, na ojca a Mama jest współwłaścicielem (z tego co mi wiadomo). Czekam teraz z Mamą do końca miesiąca aż się wyniesie a ona będzie mogła się wprowadzić. Nie są po rozwodzie, ale nie żyją już ze sobą od 8 lat. Ale coś mnie zastanawia. Ojciec robiąc na złość, już od 2 miesięcy nie płacił rachunków, nie mówiąc mi nic. Wszystko jest zapisane na niego, woda, prąd internet itp. I właśnie, czy jest jakaś możliwość, żeby on to spłacił do końca ?? Bo mnie z Mamą póki co nie będzie stać żeby to wszystko opłacić. Czy można zgłosić się do komornika żeby ściągnął z Niego zapłatę na te rachunki ?? Ciężko mi wszystko w jedno skleić.. Będzie trzeba za jakiś czas wszystko przepisać na Mamę. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć ??

coś mi się zdaje że ojciec będzie chciał sprzedać mieszkanie. A matka jak się nie zgodzi to będzie musiała go spłacić. To że nie może mieszkać z wami nieznaczy że przestanie być właścicielem. A za tego komornika da wam popalić.

Gość Frędzel
Albo dokwateruje wam najbardziej imprezowych studentów w województwie :classic_cool:

Rachunki za mieszkanie sa tak samo ojca jak i mamy - oboje sa wlascicielami mieszkania i nie ma znaczenia na kogo personalnie sa wystawiane wiec po pierwsze do komornika moze wystapic wierzyciel czyli np. Spoldzielnia, energetyks etc a komornik nastepnie sciagnie to zarowno z ojca jak i mamy