Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dylematem

Czy przeprowadzić się do Warszawy? ogromny dylemat...

Polecane posty

Gość studentka z dylematem

Obecnie studiuje w Krakowie, koncze w czerwcu studia licencjackie. Mam przed soba wybór studiów mgr, i zastanawiam się czy nie przeprowadzic się do Warszawy? Zawsze, od dziecka chciałam studiować w tym mieście. To było moje największe marzenie... Pozniej jednak nie dostałam się na studia na UW i poszłam na UJ w Krakowie. Teraz mogę znowu starać się o przyjęcie do Warszawy na studia, jednak cholernie się boje... Wiem, ze mam duże szanse się dostać na II stopień studiów na UW. Boję się jednak tak radykalnych zmian w moim życiu... W Krakowie mam znajomych, przyjaciół, z ktorymi uwielbiam spędzać czas... Znam miasto i nawet je lubie. Czy warto porzucać to wszystko, aby spełnić jedno marzenie? To poważna decyzja, wiem ze na pewno wpłynie ona powaznie na moje dalsze zycie :O chciałabym się przeprowadzić, ale z drugiej strony boje sie, bardzo sie boje zaczynać wszystko znowu od nowa, wyjechać do miasta gdzie nie znam nikogo... co robić? czy ktoś z was kiedkolwiek był w takiej sytuacji i co zrobił?

Gość gość
Na początku nie jest łatwo, ale się opłaca. Lepsze perspektywy na przyszłość. Ja po roku zdecydowałam się kupić własne mieszkanie przy Woronicza 33 :)

Gość gość
proszę: NIE naprawdę wystarczająco tu już karofli i słoików :o

Gość gość
O kolejny słoik. Zostań w Krakowie.

Gość gość
Ja tez chce się wyprowadzić z Gdyni do Warszawy :) I o co Wam chodzi z tymi słoikami ? Z tego co wiem chodzi o debili ze wsi ,którzy miasta na oczy nie widzieli

Gość gość
Zdecydowanie tak :) Wszyscy odradzali przeprowadzkę do Warszawy, a ja po roku już kupiłam mieszkanie na Bielanach Duracza 10:) :) także nie taki diabeł straszny jak go malują!