Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polaa Negrri

Cera mieszana - jaka pielęgnacja i podkład?

Polecane posty

Gość Polaa Negrri

Mam mieszaną cerę, czyli standardowo - policzki suche, czoło i nos w błyszczącej poświacie :O Stosuję peelnigi, maseczki, uzywam kremów nawilżających ale nic nie zmniejsza błyszczenia. Co powinnam stosować aby zmniejszyć wydzielanie sebum? I druga sprawa - jaki podklad polecacie? Ciągle szukam odpowiedniego ale po wszystkich, które używałam już po pół godzinie od nałożenia znów "błyszczałam". Dobrze, żeby był też troszkę kryjący, bo oprócz tego, że nochal mi się świeci to lubi być czerwony. Pomóżcie!

Gość izkka
Proszę: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Suchym partiom stosowanie się do tych zaleceń nie zaszkodzi. Tu też trochę o łojotoku jest: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Zwróć też uwagę na dietę, ważne, żeby zawierała sporo zdrowych tłuszczy (tłuste ryby, olej lniany, orzechy włoskie, olej z winogron, wiesiołek), bo NNKT mają wpływ na skład łoju i stan skóry.

Gość Polaa Negrri
Dziękuję, poczytam zaraz. Tyle, że trądzikowej cery nie mam, jestem po 30tce i tylko raz na jakiś czas jakiś pryszcz się pojawi. Bardziej mam problem z zaskórnikami i rozszerzonymi porami. I raczej myslałam, że ktoś poleci jakieś kremy, sera, które uzywa, bo tych ze strony mazidła.pl jest zbyt dużo, nie wiem co wybrać

Gość Kokietka2
nie da się zmatowić błyszczącej skóry na cały dzień. Trzeba robić poprawki. Najlepiej do matowienia używać czegoś lekkiego, transparentnego. Ja np. lubię pudrować twarz pudrem dla dzieci Babydream. Ładny efekt matu. Co do kremów- na dzień stosuj kremy matujące, na noc głęboko nawilżające. Ciężko konkretnie doradzić jaki konkretny krem, każda cera reaguje inaczej. Poszukaj opinii na KWC. Podkłady również muszą być matujące i lekkie. Nie wysuszaj skóry sls-owymi żelami, kup delikatny żel bez sls, o prostym składzie do mycia twarzy. Im bardziej twarz wysuszasz tym bardziej będzie się błyszczeć. 1-2 razy w tygodniu stosuj maseczkę z glinki- po dłuższym stosowaniu na pewno pomoże.

Gość Polaa Negrri
Puder dla dzieci? Nie słyszałam o takiej metodzie :) Wiem, że nie da się zmatowić skóry na cały dzień i naprawdę nie chcę mieć takiej bardzo matowej, ale to co się dzieje na czole po krótkim czasie po aplikacji podkładu i pudru sypkiego, to tragedia... Wiem, że maseczki z glinki pomagają, przyznam się, że z czystego lenistwa uzywam te, które nie trzeba zmywać. Muszę się wziąć za siebie :)

Gość Polaa Negrri
Właśnie poczytałam o maseczce z polopiryny - też spróbuję :) Ale nadal nie wiem jaki podkład - lekki, ok ale - jak juz pisałam - chciałabym, żeby trochę też krył.

Gość Polaa Negrri
podbijam :)

Gość izkka
Zaskórniki to też odmiana trądziku ;) A skoro na Mazidłach jest za duży wybór ;) to zacznij od sklepu Biochemia Urody, gdzie są kosmetyki prawie gotowe, wystarczy wymieszać. Polecałabym olejek do mycia z drzewkiem herbacianym, na dzień krem antyoksydacyjny albo serum Flavo-C i dowolny inny krem nawilżający. Na noc serum Lemon (mieszane z kroplą żelu hialuronowego) albo krem Azelo-Bha (możesz bez problemu nakładać je na całą twarz).

Gość izkkka
Aha, do matowienia polecam Biochemiowy puder z jedwabiem. A zamiast podkładu może spróbuj minerałów?

Gość Polaa Negrri
Dzięki izka, czytałam trochę na wizażu o biochemii ale szczerze, to przeraża mnie komponowanie samemu kremu czy też serum. Napewno zakupie te kremy o których pisałaś :) A skoro jesteś tak obeznana to może coś ciekawego pod oczy? Mam tam strasznie suchą skórę, smaruję na noc wit A+E.

Gość Polaa Negrri
Izka chętnie ale kompletnie się na tym nie znam :( Potrzebuję podkład bo jak już pisałam musze mieć coś do wyrównania kolorytu skóry

polecam ci bazę Revlon Photoready super, na cały dzień tuszuje błyszczenie !!!!!! mam mieszaną cerę i żaden podkład czy puder mi nie pomagał :( ten jest rewelacyjny :)

Gość Polaa Negrri
Joanno dzięki, ale baza za 70 zeta to dużo..

Gość izkkka
Pod oczy biochemiowe serum odbuduwujące powinno Ci się sprawdzić. Albo krem z lukrecją. Z gotowych Topialyse Sensitive Palpebral SVR jest świetny przy takich problemach, ale kosztuje dziko...:( Z podkładów mogę polecić tylko Double Wear, dla mnie to jest ideał, któremu żaden inny jeszcze nie dorównał, a wypróbowałam już mnóstwo.

Gość frobotomoc
Idź do dobrej kosmetyczki albo porządnego kosmetologa na serię zabiegów np. peelingiem kawitacyjnym albo mikrodermabrazję - gwarantuje, że zmniejszy Ci się wydzielanie sebum, tylko idź do kogoś, kto nie spartaczy roboty :P

Gość Polaa Negrri
W końcu znalazłam czas, żeby poczytać na Biochemii Urody o specyfikach, o których pisałaś izka :) Zdecyduję się napewno na Eliksir Winogronowy DNA - ma świetne opinie i fajne jest to, że nadaje się zarówno pod oczy jak i do twarzy :) Spróbuję chyba też Serum antyoksydacyjne flavo-C15EF. Najchetniej to więcej bym nakupowałą ale zacznę narazie od tych dwóch :) frobotomoc - szczerze, to nigdy nie byłam u kosmetyczki. Mieszkam w małej miejscowości i raczej nie ufam naszym miejscowym kosmetyczkom :P

Gość farba dulux do lazienek
ja tez po 30-ce i tez cera mieszana. Dosyc dobry jest podklad z Lancome Teint Miracle o ile dobrze pamietam, z tym ze nie nalezy do najtanszych. Ladnie zlewa sie z naturalnym kolorem skory i dlugo utrzymuje sie na twarzy,ale wyglada naturalnie. Na wierzch mozna nieco pudrem mineralnym "opedzlowac"

Gość farba dulux do lazienek
Ale dermatolog i kosmetyczka to dobra podstawa do dalszej pielegnacji, z tym ze u Ciebie to juz z tym nielatwo jak piszesz.

Gość Polaa Negrri
farba fakt, ten jest drogi i double wear też... Kurcze,a uważałam, że Max Factor jest drogi :( W tym momencie to za duzy wydatek dla mnie, co polecacie z tańszych?

Gość Polaa Negrri
I jaką bazę pod podkład, bo ona też jest ważna

z tanich, a dobrych podkładów ja jestem fanką BB od bella ;) naprawdę polecam. Matujący puder mam loreala, trzyma się cały dzień i też nie kosztuje fortuny, ale już drożej. Korektor najlepszy jaki miałam, a tani jak barszcz, to apteczny Floslek - firma ma też dobre kosmetyki, może wyczaisz coś dla siebie?

Gość Polaa Negrri
Z flosleku uzywałam długo żel do piwiek z arniką. Nie wiedziałam, że oprócz kremów pielęgnacyjnych ma też inne kosmetyki typu korektor :)

Gość Polaa Negrri
Zdecydowałam się narazie na ten eliksir winogronowy, znalazłam także krem, któy ma fajne opinie - Ava, Eco Linea, Rewitalizujący krem pod oczy, tyle, że ciężko go dostać. A dalej czekam na propozycje fajnych podkłądów :)