Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heretyke

O czym 90 procent katolików nie wie

Polecane posty

Gość o czym 90% ludzi nie wie...
I spoglądając na siedzących dokoła Niego rzekł: Oto moja matka i moi bracia. 35 Bo kto pełni wolę Bożą, ten Mi jest bratem, siostrą i matką.

Gość katoliczka niezaskoczona :)
E tam spokojnie-90 procent katolików wie że takie wklejeczki robią furorę w necie :) Powiem Ci natomiast o czym 90 procent zafascynowanych czytelników wklejeczek nie wie: nie wiedzą o tym iż w tych wklejkach jest 80 procent fałszu-zmieszanego z 20 toma procentami prawdy (ten przepis należy zapamiętać-80/20 -to jest jak przepis na pierogi :) Jest to przepis na perfekcyjne omotanie zmanipulowanie ludzi mało bystrych..oraz niewiele samodzielnie myślących,szukających,ktorym nie chce się sprawdzić owych "niessamowitych informacji i newsów " Te 20 (no może czasem być i 30 ) procent prawdy,jest interpretowana w sposób absolutnie błędny,fałszywy,autorzy bądz z braku wiedzy-choć myślę że raczej z innych powodów(z nienawiści do KK i Boga)bądz z złej woli,wykorzystują pewne fakty do tego aby "stwierdzać "na ich podstawie,wysnuwać z nich absolutnie błędne wnioski.A czytelnik o małej wiedzy,chłodnie to niczym leming wyborczą, i nie zada sobie trudu sprawdzenia u zródło,dlaczego to dlaczego tak a nie inaczej, nie rozumie wielu rzeczy więc przyjmuje tę wersję jaką wcisnie mu autor wklejki,takie osoby żerują na ludzkiej niewiedzy i braku krytycyzmu. Wejdz autorze topiku drogi na forum wiara pl,tam ta cała wklejka była punkt po punkcie obalona .Z hukiem :) Pozdrawiam serdecznie

Gość kocyk8
po owocach ich poznacie

Gość heretyke
forum wiara.pl - a nie ma jakiegoś bardziej obiektywnego źródła? Przecież wiadomo że katolicy potrafią wszystko odwrócić do góry nogami, przykład? kółko rybackie założone 2000 lat temu przez niejakiego Jezusa ma dziś swoje państwo na terytorium Rzymu, :D

heh polecam mitologie Egipską, szczególnie skupić się trzeba na postaci Horusa

Gość kocyk8
ty się od Jezusa odwal cwelu rozumiem że w niego nie wierzysz ale to nie daje ci przyzwolenia do obrażania go i całego chrześcijaństwa

Gość heretyke
Wierzę w niego, wiele źródeł historycznych uznaje fakt jego istnienia. NIe wiem czemu plujesz katolickim jadem 🖐️

Gość he he ciekaw jak można obalić
fakt spalenia kogoś na stosie :P

Gość heretyke
fakt, islamiści z kolei negują fakt holokaustu więc jak sami widzicie wszystkie religie* są siebie warte 🖐️ * no może wszystkie to uogólnienie bo są niszowe pozytywne religie które mają swoją wartość ale to tylko wyjątki potwierdzające regułę

Gość he he ciekaw jak można obalić
nie no sama praca nad rozwojem duchowym fajna i pożyteczna sprawa ... ale te wszystkie zabobony i rytuały ... są głupie i męczące

Gość heretyke
harry potter sprzed 2000 lat ot co a ludzie nadal wierzą

ja wierze tylko w to ze Jezus rzeczywiscie kiedys zyl/...ze go ukrzyzowali...tylko w te cuda niezabardzo ani w jego zmartwychwstanie...moze byl w smierci klinicznej i dlatego zmarwychwstal? nie wiem ...bardzo mnie intryguja obrazy malarzy ktorzy umieszczali ufo nad glowami swietych..to dla mnie jesty ciekawe i zastawiajace

Gość orła cień
ciekaw jak można obalić fakt spalenia kogoś na stosie i co na to powiesz katoliczko niezaskoczona ??