Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozenkauuu

Też wam się tak chciało jeść w III trymestrze?

Polecane posty

Gość rozenkauuu

Ja nie moge sie opanować

Gość rozenkauuu
zjadlam już 3 śniadania

Gość rozenkauuu
czy to minie?

Gość w 3 ??? zdecydowanie NIE
za to w pierwszym żarłam jak prosiak dzień i noc:O

Gość Minie
Jak urodzisz:) ja w trzecim trymestrze przytyłam ok 15 kg:)

Zaczynam III trymestr i póki co nie mam napadów głodu (zresztą w tej ciąży w ogóle nie miałam). Dziś na śniadanie zjadłam serek waniliowy i jabłko i ogólnie czuję się dziś jakaś osłabiona... :-/ Przytyłam póki co 5,5 kg i się zastanawiam czy nie za mało coś...

Gość oj tak chciało się i to bardzo
dla mnie to było coś zupełnie nowego bo przez całe życie byłam chuda i wystarczały mi niewielkie porcyjki jedzenia żeby się najeść, np. miałam problem ze zjedzeniem obiadu z dwóch dań, a jak była duża porcja to dzieliłam na pół. Tymczasem w ciąży miałam problem z osiąganiem uczucia sytości, jadłam ogromne porcje jedzenia a i tak czułam że mogłabym jeszcze coś zjeść. W tym roku we wigilie zeżarłam wszystkie potrawy jakie były a i tak dalej czułam że jeszcze parę dań bym zjadła podczas gdy rok wcześniej na tej samej wigilii ledwie żyłam z przejedzenia. Jak w styczniu to był 8 miesiąc zaczęły mi masowo wychodzić rozstępy na brzuchu od szybkiego tycia to sie opamiętałam i jadłam mniej. Ale czytałam gdzieś że ten wilczy apetyt w III trymestrze dotyka częściej kobiety które w I trymestrze miały mdłości, a ja właśnie dokładnie tak miałam że w drugim miesiącu całymi dniami nic nie jadłam, cały czas było mi niedobrze. Organizm chyba próbuje rekompensować sobie to początkowe niedojadanie.

Gość załamka;(
ja kończę powoli 8 miesiąc i od 2-3 tygodni muszę jeść więcej, bo jestem głodna. Nie potrafię się oprzeć pokusie, są to jakieś dwa dodatkowe posiłki, np. kanapki, drożdżówka, serek :) Do tej pory jadłam zupełnie jak przed ciążą. Trudno czuje głód to go zaspokajam. Do tej pory mam 9 kg na plusie.

niestety tak :// od początku ciąży przytyłam 17 kg :///

tez tak mialam. ale na okreslone produkty. nagle moglam pochlonac (doslownie pochlonac) 2 kg mandarynek czy kg jablek :P na szczescie w obu ciazach takie napady mialam glownie na owoce :P jadlam jadlam i jadlam....

Gość 4.753,14
Nie,ja od 7mca miałam non stop taką zgagę że na jedzenie nie mogłam patrzec tylko piłam wodę, kefiry i skubałam migdały. A posiłki jadłam przez siłę.

Gość mama dziewczynki
ja od 6tc do 16 tc czeto wymiotowałam i schudłam 5 kg ale później jak wrócił apetyt to bardzo dużo jadłam :) i przytyłam 15 kg

Gość gość
Ja teorii o wymiotach nie potwierdzę, bo w 1 trymestrze nie wymiotowałam w ogóle, jadłam normalnie. Do 20 tygodnia ciąży nic nie przytyłam. Obecnie jestem w 28 tygodniu i mam 3 kg na plusie i o dziwo żaden lekarz nie mówi, że to za mało bo brzuch i dziecko rosną jak należy. Teraz jestem wiecznie głodna, zjem i zaraz znowu stoję przy lodówce ale organizm tak mi się czyści, że prawie codziennie mam rozwolnienia i koło się nakręca bo znowu jestem strasznie głodna.