Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczęśliwa.mama.córki

Hura! Ospa nas ominęła!

Polecane posty

Tak się cieszę, że córka nie zaraziła się ospą w przedszkolu. W sumie chorowało w grupie ok 6 dzieci, ale wszystkie już 2 tygodnie od powrotu do zdrowia.

Gość ula ula ula..
Z czego tu sie cieszyc, im wczesniej przechoruje tym lepiej.

No to gratuluje ale moze sie jeszcze zarazic, ospa najbardziej jest zarazliwa w poczatkowym stadium kiedy nie widac jeszcze objawow, w przedszkolu moga byc jeszcze jakies chore dzieci ktore moga zarazac.

Tez nie wiem z czego Ty sie tak cieszysz,mnie rowniez w szkole zawsze ospa omijala,ale niestety dopadla mnie gdy corka zachorowala tydzien czasu mialam goraczke 40stopni.Masakra to byla,a corka zaledwie 37 stopni przez dwa dni.

Cieszę się, bo akurat teraz mam taką sytuację, że nie miałabym z kim córki zostawić chorej w domu na 3 tyg. Za miesiąc niech choruje, ale do 22go marca nie:)

Gość asefcasc csdasc
może zachoruje jak będzie w ciąży, wtedy już się tak nie pocieszysz idiotko.

Gość Nasz też ominęła
Dzieciaki chore wszystkie po sąsiedzku też mój mały miał z każdym kontakt i go bokiem obeszło.W rodzinie wszystkie jak leciało ospa...a mój nic a byłam pewna że też załapie bo bawili się razem.

Gość ghdfhgfj
Moja właśnie niedawno przyniosła z przedszkola, po dwóch tygodniach była zdrowa a z kolei ja się zaraziłam. Żeby było śmieszniej to jeszcze babcia załąpała od nas półpasiec bo ospę już miała...

do "Nasz też ominęła" moze dziecko przeszlo ospe poronna czyli taka która objawic moze sie 2-3 krostkami i tyle, moglas nawet nie zauwazyc :)

Gość Nasz też ominęła
Wiesz wątpię bo mały ma alergię ostrą pokrzywkę i naprawdę starannie oglądam każdą krosteczkę i bąbla :)

do cytrynowej- jesli dziecko podczas takiej ospy poronnej normalnie funkcjonuje tzn. chodzi do przedszkola, na spacery , to czy nie ma to jakiś negatywnych skutków? Moja jedna córka od tygodnia ma ospę, a druga miała dwie maleńkie plamki - stwierdziłam że to nie ospa i teraz sie zastanawiam czy nie powinna jednak siedziec w domu.

mysle ze nie, rozmawialam z pediatra ostatnio bo byla opcja ze moja tez przeszla ospe poronna-i chodzila normalnie do przedszkola w tym czasie bo jak akurat nie zauwazylam zadnej krostki itp ani nic innego podejrzanego, chorowalo pol przedszkola .... Mozna zrobic badania krwi na poziom przeciwcial p/ospie-jesli wyjda przeciwciala to znaczy ze dziecko przeszlo ospe ( badanie nie jest wiarygodne u dzieci szczepionych p/ospie)