Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dam ci obraz ze sciany

choroba a lezenie w lozku

Polecane posty

mam pytanko. moja matka jest ponad tydzien chora. pare dni temu byla u lekarza i okazalo sie ze ma zapalenie oskrzeli. lezy przez caly okres choroby w lozku. no wczoraj musiala pojechac do miasta i dzis laskawie wstala. ja uwazam ze powinna sie ubrac, w domu jest cieplutko, i pochodzic sobie, czy np ugotowac obiad. nie chce zeby ychodzila na dwor czy robila cos ciezkiego bo sily nie ma ale no moglaby wstac z lozka. zali sie ze plecy ja bola i glowa. jak jej tlumacze ze plecy to od lezenia i glowa troche tez to ma to gdzies i lamentuje ze ja boli. mam juz dosc jej jekow

Gość kocyk8
współczuje twej matce dziecka :(

Gość ixyyyyyyyyyyy
a ty nie mozesz zrobic obiadu? ciekawe co ty robisz jak jestes chory/a

Gość asefcasc csdasc
idiots, idiots everywhere.

ja pytam czy to lezenie i narzekanie jej w czyms pomoze? a poza tym ja nie choruje, ostatni raz zachorowalam na jesieni w tamtym roku na nery, nie moglam nic jesc tylko pilam i nie moglam sie ruszac i jakos nikt nie zapytal- na co masz ochote?- nikt mi nie przyniosl jesc do pokoju, sama sie musialam zwlec z lozka i cokolwiek zjesc bo chudlam w oczach. nie zale sie jak mnie cokolwiek boli. cos jeszcze? a tak poza ty ja chodze do obory, rozpalam w piecu, robie pranie, sprzatam, gotuje obiadki, kolaacyjki, sniadanka. podnosze matce pod nos a ona nie potrafi mi nawet powiedziec- dzieki. i dlaczego wspolczujesz mojej matce? bo ze niby ja jej nie wspolczuje ze jest chora i jeszcze wymagam zeby obiad ugotowala? wez sie... i jeszcze raz powtarzam pytanie: czy lezenie odlogiem w lozku przez ponad dwa tygodnie jej pomoze wyzdrowiec czy lepiej zeby wstala?

i jeszcze do waszej wiadomosci golega jej cos 5 dni w tygodniu, wiec chyba moge miec dosc jej narzekania?

Gość Magda :)))))).
użyj idiotko googla i poczytaj sobie, dlaczego leżenie w łóżku podczas zapalenia płuc/oskrzeli jest takie ważne i jakie ma znaczenie, jeśli chodzi o dochodzenie do zdrowia. No masakra, że chora matka ci się trafiła pod jednym dachem. Straszne, po prostu straszne. To może wyprowadź się na swoje, co? NIkomu nie będziesz musiała usługiwać, robić obiadków i robić obrządku. Nie będziesz musiała znosić jej fochów i niewdzięczności. No i jak przypuszczam - nie będziesz musiała siedzieć z dziobem w ciup, bo to matka zapewnia ci dach nad głową.

debile zycze wam aby wasze matki i ojcowie sie pochorowali. i najbardziej wam zycze tego zeby sie zachowywali jak moja. mysle ze nie macie pojecia o czym ja pisze i sobie wyobrazacie ze ledwo chodzi i ma 100 stopni goraczki. dzieki za odpowiedz barany. nie za bardzo umiecie czytac i udzielac odpowiedzi

Gość asefcasc csdasc
moja matka jest ponad tydzien chora. pare dni temu byla u lekarza i okazalo sie ze ma zapalenie oskrzeli. x Czego przepraszam niby nie rozumiemy? Jest chora = ma zapalenie oskrzeli = leży w łóżku i odpoczywa, to chyba logiczne i proste jak drut. To raczej ty masz coś pod deklem nie tak skoro masz jakiekolwiek wątpliwości, czy osoba chora na zapalenie oskrzeli ma leżeć w łóżku, czy może sobie łazić po domu. Masz 13 lat czy jesteś tak tępa i dorosła jednocześnie?

jak sie jest chorym na zapalenie gornych drog oddechowych to powinno sie lezec..uslyszalam w tv od lekarza ze przez ruch ..czyli chodzenie czy bieganie wzmaga namnazanie sie bakterii.