Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylwia1988

Rwa kulszowa

Polecane posty

Witam, Mam rwę kulszowa od 5 dni biorę tabletki i dostałam zastrzyk..ból jest okropny co robić ? Jak mogę sobie pomóc,by zmniejszyć ból ? Wiem że nie jest to forum medyczne ale ma nadzieje że coś mi doradzicie.

niestety chyba musisz poszukać osób z tą chorobą bo my raczej nie pomożemy.

Gość dcdxfgvcrdgv
czy masz dobrą diagnozę? miała rezonans/tomograf? Jakie masz zastrzyki? Mnie pomagają tylko movalis, jak mam atak, to nawet seria 9, a pisze w ulotce, że można podać tylko 3 milgamma czy dicloratio są słabe polecam basen - ćwiczenia w wodzie na kregosłup, ale to gdy nie ma ataku, żeby wzmocnić mięśnie brzucha i pleców

Witaj Sylwio, Sam też nie dawno przechodziłam. Bardzo mi pomogła pościel z wełny, Wygrzewałam się nią przez cały czas choroby. Lekarz zapisał mi też masaże i fizykoterapie.

Dostałem 3 zastrzyki movalis, nimesil do picia, sirdalud tabletki , zaldiar tez tabletki , ale to mi nic nie pomaga. Diagnoza jest pewna- skonsultowana u 2 lekarzy. Dziękuje Joasiu za poradę i link do pościeli. Już ktoś mi polecał wygrzewanie się pościelą wełnianą, więc chyba skorzystam.

Ja dużo siedziałam w wannie z gorącą wodą. Współczuję Ci. Nie znam gorszego bólu. Jak już Ci minie zadbaj o profilaktykę. Ja porzuciłam siedzący tryb życia i odpukać, póki co nie ma nawrotu.

Gość dcdxfgvcrdgv
ja mam akurat przepuklinę kręgosłupa, ale mi ból promieniuje do prawej nogi i nie wiem czy to nie jest rwa. Do neurochirurga idę w lipcu. W każdym razie raz w życiu mialam poważny atak, bo nie wiedzialam, że nie mogę chodzic na siłownię, to w łożku leżałam miesiąc. movalis jest dobry, ale 3 iniekcje to za mało by Cię postawić na nogi

Gość lipton55
na rwe kulszową tylko zimne okłady!!!! gorące pogorszą sprawę!

Naprawdę? yyy a to przepraszam :/ Ale jeśli o mnie chodzi, ciepło naprawdę mi pomagało. I ta woda gorąca też.

Mi bardzo pomaga wygrzewanie się tą pościelą wełnianą(kupiłam tą poleconą przez Joasie1987- Dziękuje za podesłanie linka). To chyba zależy od przypadku jedni wola zimne okłady a innym pomoże ciepło. Zastanawiam się nad zmianą fotela do biura. Dużo czasu spędzam w pracy to powinno mi trochę ulżyć jeśli zmienię dotychczasowe krzesło na jakieś "zdrowsze:.

Gość hahahahahahaa
Mi trochę pomagały natryski gorącą wodą, ortopeda przepisał mi dwa rodzaje zastrzyków po 10 (co drugi dzień dwa zastrzyki).Do tego tego leki przeciwzapalne i po pół roku męczarni przeszło. Na zmianę pogody odczuwam ból w lewej łydce, ale da się wytrzymać.

Gość gość
mam do odsprzedania 6 opakowań Movalisu po 20 tabletek i 3 opakowania po 10. Mnie dla odmiany nie pomaga usmiech.gif kasia.maliniak@inter ia.pl

Gość gość
Ja miałam przez rok rwę Mam nadzieje, ze nie wroci już...współczuje, naprawdę