Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SimpleGirl

Pomocy dziewczynki!!! Potrzebuje waszej rady.

Polecane posty

Witam! Mam taki problem. Otóż jakiś czas temu stosowałam maseczke aspirynową, nie stosując przy tym filtrów. Mam przebarwienia na nosie szczególnie górnej części, na grzbiecie nosa zaczęły mi się pojawiać niewielkie naczynka:( A po brzegach nos u góry jest czerwony i odróżnia się od reszty białej skóry. Okropnie to wygląda. Na te przebarwienia pomogly by może kremy z kwasami, ale przy naczynkach to niebezpieczne. Pomocy, doradźcie mi jak się tego pozbyć. Nie ma u mnie dobrych dermatologów, a na zabiegi kosmetyczne też mnie nie stać. Jest na to jakiś sposób.? Zgóry Wam dziękuję za rady. :)

Gość lalale
może okłady z zielonej herbaty!! i nawilżaj skóre!!

Gość madzialenkaaaaa33333
ja na przebarwienia polecam kwas kojowy- brzmi ostro ale ten kwas nic ni złuszcza -on nawilza cere -poczytaj sobie sama wybielilam tym przebarwienia po tradziku i ostude-brunatne plamy super nawilza cere- na moje plamy stosowalam rozne kremy i nic nie pomagalo w kupilam na allegro ten kwas-ok 25zl z przesylka i zeszlo wyszstko juz po miesiacu nie bylo polowy plam

madzialenkaaaaa33333 no dobrze, a myślisz, że to nie zaszkodzi na moje popękane naczynka na nosie?

ja tez mam kilka na twarzy i nic sie nie powiekszylo-wrecz przecisne-zbladly tez malam na nose ja grzbiecie i juz nie mam wiec sadze ze tylko moze pomoc

poczytaj o pajączkach-czyli popekanych naczynkach tez pisza ze pomaga kwas Kojowy (ang. Kojic) jest uznawany za jeden z najskuteczniejszych substancji pozwalających zwalczyć problem nadmiernej pigmentacji jego „magia polega na potwierdzonym naukowo przechwytywaniu enzymu niezbędnego w procesie tworzenia melaniny. Kwas kojowy obok własności depigmentacyjnych wykazuje także działanie antybakteryjne oraz zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Preparaty zawierające ten składnik nie tylko rozjaśniają przebarwienia, ale działają również przeciwzmarszczkowo i nawilżająco. Związek ten najczęściej stosowany jest w stężeniach od 3 do 6%. Kosmetyki najnowszej generacji do błyskawicznego redukowania przebarwień z reguły zawierają go w swoim składzie. Kwas kojowy - jest substancją o udowodnionych klinicznie właściwościach odbarwiających. Zastosowanie : - przebarwienia pochodzenia melanocytowego tzn. związane z nadmierną liczbą melanocytów w naskórku - przebarwienia związane z nadprodukcja melaniny przez prawidłową liczbę melanocytów. - piegi - ostuda - plamy soczewicowate starcze - przebarwienia pozapalne - blizny ( np.czerwone ) - pajączki - nadmiernie opalona skóra

Dzięuuję Ci a mogłabyś mi napisać jaki dokładnie Ty stosowalas? Bo chcęmieć sprawdzony. Jakiej on jest konsystencji? Rozcieńcza się go? Jeśli tak to czym, Byłabym wdzięczna za szczegóły :)

to jest taki prosze i dodając wody-ja dawalam przegotowanej -robisz tonik przemywalam rano i wieczorem i tyle tam masz napisane jak rozcienczac jakos 1 lyzeczka kwasu na 150ml wody czy jakos tak

cytuje: kwas kojowy należy zmieszać np. z wodą demineralizacyjną tworząc tonik lub z mleczkiem ( bazą kremową ). Aby uzyskać np. mieszanine 1 % kwasu kojowego należy dodać 1 łyżeczkę kwasu kojowego i około 150 ml wody demineralizowanej. Sporządzony tonik nanosimy na wacik i przecieramy skórę jak sie nie myle to ja dalam 2 lyzeczki na 150 ml wody robilam tym jakos od sierpnia do pazdziernika zuzylam 2 lub 3 opakowania ale ja mialam naprawde duze przebarwienia

tu masz strony gdzie na alegro mzoesz go kupic zeby nie bylo ze robie reklame ja kupowałam ten z tych tanszych w proszku z przesylka ok 25zł

Dzięuję Ci bardzo :) a czy stosowałas przy tym kemy z filtrem? i czy mozna to np sposowac na całą twarz>?

musialam wyjsc ale juz ci odpowiadam ja to stosowałam na cała twarz a tam gdize mialam mocne plamy przecieralam po kilka razy i krem z filtrem musialam stosowac bo ja te plamy mialam od slońca wiec jak zaczelam wybielac to uzywalam kremu z fltrem 50 bo sie balam ze na nowo mi wyskoczą plamy i cala terapia pojdize na marne zwlaszcza ze juz po 2 tygodniach widzialam efekty