Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość da sie czy nie

długość szyjki macicy

Polecane posty

Gość da sie czy nie

Można jakoś samemu w domu sprawdzić długość szyjki macicy?

Gość asgkkagx
nie da się. w domu to możesz sobie sprawdzić czy jest nisko czy wysoko. w ciazy powinna byc wysoko. zamkniecie tez tak naprawde sprawdzi tylko lekarz. a co do samej dlugosci to nawet lekarz na macanego dobrze nie sprawdzi tylko usg dopochwowe

Gość da sie czy nie
No właśnie chciałabym jakoś to sprawdzić. Kończę 37tc i mam wrażenie że szyjka mi sie skraca a dziecko zsunelo sie niżej. Przez kilka tygodni ciągle miałam zgage a teraz już to minęło.. Za to bardziej naciska mi na pęcherz. Czy to możliwe że jest tak dlatego że dziecko jest niżej?

Gość ja tez.......
Ja też tak mam, zgaga mniej piecze, za to pęcherz aż boli, również zaczełam 37 tydzień, ale brzuch nie opadł...

Gość da sie czy nie
Ja też nie zauważyłam że brzuch jest niżej. Ale mój partner mówi że chyba mi brzuch trochę opadl.. Niby w poniedzialek Ide do lekarza to sie dowiem ale chciałabym już to wiedzieć.

Gość asgkkagx
to normalne w tym tygodniu- obniża się brzuch i ciało przygotowuje się do porodu. Nie znaczy to, ze urodzisz zaraz- mozesz tak chodzić 2-3 tygodnie. Sama nie wyczujesz czy się skróciła- mogła się np podnieśc. Tylko USG poda Ci dokładną długość. Ciesz się brakiem zgagi, ubolewaj nad parciem na pęcherz- już jesteś na wylocie, więc "polub to" ;) bo potem Ci bedzie brakowac tego brzuszka ;)

Gość asdewq
lepiej sama tego nie sprawdzaj, bo przez niefachowość i nieumiejętność możesz przyspieszyć skurcze.