Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka_zwykla

aerobiczna 6 weidera...czy ktos ma chec sie dolaczyc?

Polecane posty

witam :) postanowilam, ze dzis zaczne cwiczyc aerobiczna 6 weidera...4 tygodnie temu zaczelam robic te cwiczenia i wytrwalam 3 tygodnie...potem zachorowalam i to byl koniec z przygoda a6w... Teraz chce zaczac robic te cwiczenia od poczatku... Moze ktos z was ma ochote sie dolaczyc, by moc sie wspolnie motywowac? Wiadomo, nie jest latwo.. Widzialam tu juz pare takich topikow, zbyt wiele chetnych nie bylo..albo padaly po parunastu dniach.Moze ten topik bedzie inny... Mam nadzieje, ze ktos sie dolaczy, razem razniej :) Takze wiec: dzis dzien pierwszy, zaczynamy!

mam nadzieje, ze nie zostane sama na placu boju... ;) 1 dzien zaliczony, ..a przy okazji troche poskakalam na skakance... :)

Gość nliklki
Nie, jeszcze mi kręgosłup miły. Za to może chcesz pobiegać:P

[próbowały ze dwa lata temu dziewczyny . wybacz .ale pozbawie cie złudzen . NIE. CHYBA ,ZE TERAZNIEJSZE BYWALCZYNIE MAJA NA TO CZAS.:(

dzien dobry :) no coz, nadal mam nadzieje, ze ktos sie dolaczy :P tymczasem jem msli i wkrojonym bananem..do tego kawka. Trzeba w koncu zaczac sie zdrowiej odzywiac... Dzis dzien 2 :)

Gość fanfanfaron
http://potreningu.pl/artykuly/1214/aerobiczna-6-weidera-a6w-fakty-i-mity "Czy Aerobiczna 6 Weidera może przyczyniać się do obciążenia kręgosłupa? Odpowiedź: Im silniejszy nacisk kładziesz na trening mięśni brzucha, tym mocniej trenuj plecy dla równowagi funkcjonalnej. Polecam podciąganie na drążku, wiosłowanie, martwy ciąg, dzień dobry i szereg podobnych ćwiczeń najlepiej wykonywanych na wolnych ciężarach. Maszyny powodują, że trening jest kiepską imitacją. Wniosek? Jeśli zdecydowałeś się na Aerobiczną szóstkę Weidera (lub podobny model treningu) obciążaj brzuch maksymalnie 3 dni w tygodniu (wbrew schematowi ćwiczeń A6W), z jednodniowym odstępem między kolejnymi sesjami. Najlepiej zastosuj lekkie ćwiczenia brzucha jako część schładzania, na koniec sesji siłowej, przed rozciąganiem całego ciała. Dodatkowo mocne splatanie rąk na karku może przyczyniać się do obciążenia kręgosłupa w części szyjnej. Nie zapominaj o treningu pleców i rozciąganiu."

Gość andzia...
Taka zwykła... ja jestem na 15 dniu A6W, mam nadzieję,że to moje poświęcenie coś da....najbardziej chciałabym wysmuklić talię i ujędrnić brzuch :-) Życzę wytrwałości :-*

witam, kolejny dzien ..zaledwie trzeci... ;) andzia, ja pare lat temu robilam a6w i mialam po jej wykonaniu naprawde spore efekty..dlatego teraz oprocz tych cwiczen, zaczelam sie troche wiecej ruszac... wlasnie najwiecej cm "leci" mi z talii..(gdzie niestety zawsze najwiecej tyje... :O) damy rade! :)

Gość myszka212
chętnie się dołączę :) ja dziś 1 dzień.

z internetu mam rozpiske.. dzieki niej wiem ile powtorzen i ile serii.. biore mate, mp3..sluchawki w uszy..i licze ;) z muzyka jest mi latwej dla mnie robi sie ciezko od mniej wiecej 17-18 dnia..

Gość andzia...
To wszystko jeszcze przede mną...hehehe :-P :-) Mam nadzieję,że dam radę ;-) Myszka Witaj i powodzenia :-)

hej myszka :) czyli moze jednak nie zostane tu sama hehe ;) mam nadzieje, ze nikt sie nie zalamie po paru dniach ;) ja zaraz spadam na mate.... :)

Gość myszka212
póki co mam mobilizacje :P. co prawda daleką ale jest. i trzeba jakoś wyglądać ;D

Gość andzia...
Witam :-) Ja dzisiaj 16 dzień...trzymajcie kciuki ;-)

Gość myszka212
trzymamy :), a ile masz lat ?

hej.. kciuki trzymamy :P kolejny dzien wykonany :) dzis nie mialam sil na nic..ale cwiczenia musza byc...po dzisiejszym dniu padam..dlatego zaraz uciekam spac...bo jutro znow trzeba o 6 wstac..yhhh dziewczyny..rowniez zrobily grzecznie cwiczenia? :P

Gość myszka212
oczywiście :D, do tego troszkę na twisterze. plus duzoo ruchu :)

no prosze prosze... ja dzis troche nagrzeszylam..zostalam zaproszona na kawke..a do tego zjadlam dwa kawalki sernika.. :O no coz..jutro tez jest dzien.. postanowilam, ze musze zmienic moje nawyki zywienione..zaczac sie zdrowiej odzywiac i pic wiecej wody... zycze milych snow :)

oczywiście , do tego troszkę na twisterze. plus duzoo ruchu :) mała zmiana pseudonimu, 2 dzień za nami ;)

hej hej :) melduje sie, kolejny dzien ..cwiczenia wykonane :P dzis nawet mialam troche wiecej ruchu, ale tez maly grzeszek...malutki kawalek ciasta..kolezanka miala urodziny i niewypadalo nie wziac ;) wypilam nawet sporo wody :) takze w sumie dzien na plus :)

no to mamy kolejny dzień za nami. taka_zwykla i jak ci idzie ? ;D ile masz lat i skąd jesteś ?

hej myszka..a ja to juz stara dupa jestem.. 30stka na karku... pochodze z pewnego miasta niedaleko lodzi :) A ty skad jestes? zaraz zaczynam maly trening..potem oczywiscie cwiczenia na brzuch... ps jesli mialabym sie nie odzywac pare dni, to znaczy, ze nie mam netu..wlasnie zmieniam operatora sieci...i nie wiem kiedy bede miala znow necik...postaram sie jednak pisac cos z komorki... :)

Gość andzia...
Hej :-) Ćwiczę, ćwiczę...:-) Dokładam sobie jeszcze inne ćwiczenia i zobaczymy :-P :-D Ja po 30 tce, ale w sumie jeszcze młodo się czuję :-) Pozdrawiam :-)

Gość szauata ;)
heej :) to ja się podłączę ze swoim 10 dniem, jeszcze niewykonanym, bo robię dopiero wieczorem :) można? tylko wiecie co mam pytanie, bo tak mi strasznie ciąży głowa przy wykonywaniu 2 pierwszych ćwiczeń... myślicie, że robię coś nie tak?

hej szauata, witaj w naszym skromnym gronie :) hm...moze masz slabe miesnie karku i dlatego masz takie odczucie? andzia, ja tez sie na swoje 30-ci nie czuje :) a gdzie podziala sie nam myszka?? ja zaraz zabieram sie za cwiczenia..szkoda, ze same sie nie zrobia... ;)

myszka żyje :p tylko z narzeczonym czas spędzała :p. dziś 6 dzień już za mną plus 30 brzuszków. i pewnie do wieczora już nic nie będzie bo uczelnie mam. ale za to jutro po uczelni ćwiczenia ;D

Gość szauata ;)
taka_zwykla - bardzo możliwe, ogólnie się zastałam przez zimę ;/ Nigdy nie byłam jakoś szczególnie rozciągnięta, ale teraz to kompletna tragedia. Może znacie jakieś sposoby na sukcesywne rozciąganie ciała?

Gość szauata ;)
halo, halo! jesteście tu?