Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lklkj

Wciąż zastanawiam się nad życiem...

Polecane posty

Gość lklkj

„Brak wiary w siebie jest chorobą. Jeśli stracisz panowanie nad tym, wątpliwości staną się twoją rzeczywistością John Flangan Każdy człowiek ma kompleksy, a w większości przypadków są one zaporą i strachem przed godniejszym życiem. A czym jest wiara w swoje możliwości? Jest czymś rzadkim i niespotykanym w dzisiejszym zmanipulowanym świecie. Każdy ma w szafie maskę, która jest najbezpieczniejszą opcją- bronią z nieskończonym zapasem amunicji i jednocześnie tarczą osłaniającą nas przed bólem. Nie potrafię zdefiniować kim jestem bo już za dużo razy wykorzystywałem ten jakże łatwo dostępny azyl. Nie tylko ja mam ten problem Już małe dzieci są wypychane do armii wszechmogącego zakłamania. Mimo, że żyjemy w kraju demokratycznym, nie możemy powiedzieć o sobie, ze jesteśmy wolni. Oprócz wolności politycznej, nasza dusza jest uwięziona w twierdzy, którą sami z dużą starannością budujemy, jednocześnie przyznając jej respekt- traktujemy ją jak dom dla naszego sumienia. Przestańmy ukrywać się naszymi odczuciami i myślami. Kiedy jesteśmy nastolatkami mamy wielką chęć do wychodzenia poza prawo, ale z wiekiem wielki wir, który pochłonął naszych rodziców, dziadków- pochłonie też nas To jest przykre ale niestety prawdziwe, dlatego zastanawiam się jaki jest sens naszego istnienia, skoro sami stawiamy sobie granice na i tak już pełnym obłudy świecie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować