Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raz dwa cztery

Kiedy zaszłam w ciążę ?

Polecane posty

Gość raz dwa cztery

hej pomożcie prosze dostalam okres 11 stycznia, dokładnie pamiętam uprawialam seks kilka dni po rozpoczęciu okresu, potem w pierwszych dniach lutego, chyba 2 labo 3 a potem jakoś tydzien temu Nie dostałam w lutym okresu, zorbiłam wczoraj test i wyszły mi 2 kreski, czy już na pewno jestem w ciąży i kiedy z tych razów o ktorych pisałam zaszłam w ciążę ?

Gość hmmmm...............
Testy raczej się nie mylą - jesteś w ciąży. Możesz zrobić jeszcze jeden test dla pewności, a jak wyjdzie pozytywny, idź do lekarza, żeby potwierdzić. W każdy z tych razów mogłaś zajść w ciążę, chociaż najbardziej prawdopodobny jest ten początek lutego. Jeżeli zaszłabyś w ciążę tydzień temu, to jeszcze test by tego raczej nie wykazał.

Gość raz dwa cztery
a kilka dni po rozpoczęciu okresu na pewno nie ? to dla mnie bardzo ważne ?

Nie na pewno. Kilka dni po rozpoczęciu okresu można zajść w ciążę, choć jest to rzadkie. Wszystko zależy, jaki masz cykl, czy regularny i czy nie został czymś zaburzony. Najlepiej idź do lekarza na USG - takie badanie być może pozwoli określić przybliżony wiek ciąży, a więc moment zapłodnienia.

Gość raz dwa cztery
help! to bardzo wazne

Gość raz dwa cztery
dzwoniłam do mnie do przychodni i powiedzieli mi, ze mogę zrobić beta hh, żeby sprawdzić czy na pewno jestem w ciąży ale dnia zapłodnienia mi nie powiedzą, ze sama muszę sobie policzyć a ja nie wiem jak

Gość 11111111111111111111112222
a co, nie wiesz kto jest ojcem?? :P LOL

Gość raz dwa cztery
Cykl mam regularny, co 25 dni, najgorzej gdyby to byl własnie ten początek zaraz po okresie a jaka jest szansa ze zaszlam tydzien temu ?

jeśli twój cykl ma tylko 25 dni to raczej bym stawiała na te dni po rozpoczęciu okresu... wszak początek lutego to już byłby 21+ dzień cyklu, wiec przy 25 dniowym cyklu to małe szanse....chyba, że ten cykl był wyjatkowo dłuższy ( a tego nie wiemy)to wtedy szanse rosną na poczęcie w lutym....

poza tym wydaje mi sie ze po stężeniu beta-hcg mozna mniej wiecej oszacowac, który to jest tydzien ciązy (w sensie gdyy zapłodnienie był tydzien temu to bedzie odpowiednio nizsze stezenie beta-hcg)...

Gość raz dwa cztery
11111111111111111111112222 - piszesz powaznie czy chcesz mi zrobić przykrość ? myslalam, ze w te dni po okresie to jest wlasnie najmniejsza sznasa jak jajo zostało niedawno wydalone to nie powinno byc ryzyka ciązy chyba a nie ma szans na zajście tydzien temu ? :( najbardziej by to było dla mnie korzystne

Gość ale jestescie okropni
ojcem dziecka powinien byc lepiej rokujacy pod kazdym wzgledem.I na tego stawiaj:-P

raz dwa cztery - po prostu zdzwiło mnie to jakie ma znaczenie dla ciebie kiedy konkretnie zaszłasz w ciąże - jednym logicznym wytłumaczniem było to ,ze spalas w te dni z 2 roznymi facetami...no bo co to za roznica kiedy sie zaciązylo? jesli jednak masz inny powod by to wiedziec to przepraszam.

Gość czarny, granat, ciemnoszary
jak masz regularny to owulację masz koło 10dnia cyklu. bo faza poowulacyjna jest zawsze stała i liczy koło 14-16 dni (zależy od kobiety), więc Twoja owulacja mogła być koło 21 stycznia

a co piłaś ostro czy coś? bo mi też tylko o dwóch ojcach przyszło na myśl. nawet jak zażywałaś leki itp to jeśli ciąża wciąż trwa tzn. że organizm dał radę, w innym wypadku wcześnie byś poroniła po prostu owulacja w połowie, czyli 14 dnia jest w przypadku cykli 28dniowych, im krótszy cykl tym owulacja szybciej po okresie, a jak dłuższy to owulacja występuje później

Gość po okresie zaszłas
oczywiste ze zaszlas po okresie/ Kto jest ojcem?? nie tego obstawiałas?? hahahahah

Jak masz zwykle co 25 dni, to jest spora szansę, że to było kilka dni po rozpoczęciu okresu. Dla mnie to też wygląda, jakby chodziło o dwóch potencjalnych ojców. Jeżeli nie, to nie martw się, ciąża przetrwała, czyli wszystko ok.

no właśnie, dlatego stawiam, że zaszłaś w ciąże w te kilka dni po rozpoczęciu miesiaczki - wszak plemniki są w stane przeżyć w pochwie aż 5 dni...

właściwie rypnęłam się, 21 to najpóźniej owulacja mogła wystąpić ( w teorii)

Gość raz dwa cztery
czyli nie ma szans na tydzień temu ?

Gość raz dwa cztery
to może chociaż na początku lutego ?

ja pierdolę...

Co Ci da, jak powiemy, że jest szansa? Tak, mogło to być na początku lutego, ale bardziej prawdopodobne jest, że wcześniej. My tego nie rozstrzygniemy. Może lekarz coś pomoże - USG, dokładniejsze badanie.

Gość raz dwa cztery
a lekarz powie mi na 100% ? bo w przychodni babka mowiła, ze nie są w stanie mi powiedziec kiedy zaszłam w ciażę

Przeciez mozna określić wiek ciazy Tak samo nie odkrylabys po tygodniu od stosunku ze jestes w ciazy

wybacz, jesteś upośledzona? bo chyba kilka osób wyraźnie Ci napisało jakie jest prawdopodobieństwo, znasz to słowo? lekarz ustala wiek ciąży w tygodniach, ale nikt prócz wróżki nie powie Ci dokładnego dnia ze 100% pewnością:O serio, zrób sobie potem badania dna jak nie wiesz kto jest ojcem🖐️

Gość tdbxyz
Zabezpieczalas sie podczas tych stosunkow?

Gość gtrahka
Ale przeprasza, a co to za różnica kiedy? No przecież wiadomo, że nie 2 lata temu, tylko po ostatniej owulacji :)

Gość gtrahka
W okresie ostatniej owulacji, mówiąc precyzyjnie.

Gość anetka2207
ja z córka zaszłam w ciąże zaraz po okresie na usg lekarz powiedział ze jestem w 6 tyg ciąży , powiedział ze albo jestem w ciąży 5 tyg i 5 dni albo 6 tyg i 2 dni taka różnica . byłam w szoku , pamiętam ze kłóciłam się z nim ze to nie możliwe zęby zaraz po okresie zajść w ciąże bo z pierwszym dzieckiem zaszłam w 3 tyg po okresie