Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onanieeona

anemia

Polecane posty

hej dziewczyny,wczoraj okazało sie,ze mam anemie.Czułam,ze cos jest ze mna nie tak i zrobili mi morfologie w krwiodastwie jak oddawałam krew.Miałam racje,prawie wszystko ponizej normy. Potem dwa badania juz w przychodzni,wyniki jeszcze gorsze,zelazo tylko chyba 9 było. I cała reszta tez strzałeczki w dół. Mam takie pytanie czy anemia moze byc spowodowana oddawaniem krwi w krwiodastwie, pytam,bo zapomniałam spytac wczoraj lekarki. Odkad skonczyłam w maju 18 lat chodze oddawac honorow krew i 3 pierwsze razy wszystko było okej, a własnie za 4 wyszły złe wyniki.Miesiaczki mam bardzo,bardzo mocne.Tylko to było od zawsze.Wiem,ze motam,ale moje pytanie brzmi czy anemia moze byc wynikiem tego oddawania własnie krwi,no bo wczesniej jednak było okej,a moze to i te miesiaczki to po prostu za duzo jak na mój organizm?

Gość takie moje zdanie jest
Tak, może to być tym spowodowane. Ale jest to połączone ze sposobem odżywiania.. Poprostu oddając krew musisz jeść więcej produktów zawierających żelazo... łykaj też witaminy. Pamiętaj że żelazo powinno sie popijac kwasnym. Np woda z cytryna bo witamina C ułatwia wchłanianie żelaza..