Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielny obiad

prosze o pomoc- niedzielny obiad

Polecane posty

Gość niedzielny obiad

witam mam problem ponieważ w niedzielę będe miała gości ma przyjechać siostra która jest w ciązy z męzem i z dziecmi na obiad i nie mam pojęcia co mam przygotowac ostatnio mówiła że jadła pyszne rumsztyki ale drobiwe i chciałam takie przygotowac ale nigdzie nie mogę znaleść przepisu, jakieś pomysły?

Gość uffffffff nie martw sie
o kuchnie, wazne ze siostra jest w ciazy Z MEZEM!

Gość niedzielny obiad
jak nie macie nic ciekawego do napisania to poco sie wypowiadacie? dziękule za linka ale w tym przepisie coś jest nie hallo bo w składnikach nie ma sra podanego a w przygotowaniu jest mowa o nim

jak nie macie nic ciekawego do napisania to poco sie wypowiadacie? x jesli nie umiesz korzystac z wyszukiwarek to jak sobie radzisz w zyciu?

Gość ggfhkjln.m
nie ma sra? przeczytaj dokladniej, moze bedzie sru podany

Gość jestem wege, wiec nie pomoge
zawsze szczery skoro jestes na tyle durny, ze nie wiesz co znaczy i po co jest FORUM, to po co zabierasz glos?

Gość ulaulla
w ciąży z MĘŻEM I DZIEĆMI ! :D

Gość ugotuj tradycyjny śląski obiad
rosół z makaronem kluski śląskie, rolada wołowa z sosem i modro - niebieska kapusta na deser szpajza :) pyszotka

Oj no to może zapomnieli dopisać o serze, skoro odbywa rolę w sposobie przyrządzania to znaczy że ser też musi być :D Proste :D

Gość masz i gotuj obiad
Drobiowe „RUMSZTYKI 1 kg fileta drobiowego (mogą być polędwiczki) 20 dkg sera żółtego 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz Olej do smażenia Mięso kroimy w średnią kostkę, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki kroimy i podsmażamy z cebulą na maśle. Kiedy pieczarki ostygną łączymy wszystko, dodając jajka, bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Wyrabiamy mocno, aż składniki zaczną się wyraźnie łączyć. Formujemy kotleciki obtoczone w bułce smażymy na rozgrzanym oleju. Rumsztyk siekany: Składniki ok. 60 dkg.ilosc na 3 osoby wołowiny (czyste mięso) lub poledwicy wolowej 1 jajko sól pieprz - prosto z młynka tłuszcz do smażenia 2 duże cebule szczypta vegety Wołowinę mielimy przez sitko z dużymi dziurkami ( jak do kiełbasy ) Jeśli nie mamy takiego sitka, to wołowinę w całości lekko " podmrozić ", wtedy łatwo kroi się ostrym nożem w kosteczkę ( jak jarzyny do sałatki ) Tak naprawdę, to wołowina na siekane rumsztyki powinna być krojona ręcznie 1. Mięso zmielone Solimy i pieprzymy świeżo mielonym pieprzem - w ilości wyraźnie wyczuwalnej, dodać 1 jajko i dobrze wyrobić. Ręce zwilżyć - i formować płaskie, owalne rumsztyki. 2.Smażyć na rumiano, ale w środku powinny być różowe( ja na " specjalne życzenie " musiałam przepiec ) Połówki cebul pokroić w cieniutkie " piórka " i oddzielnie na łyżeczce masła usmażyć na złoty kolor i posypać lekko vegetą. Rumsztyki ułożyć na cebulce, a ziemniaki polać łyżeczką tłuszczu ze smażenia mięsa.

Gość babaayt
a ja prosze o podanie jak dlugo gotowac wode na twardo? pomoze mi ktoś bo google mi nie pomogły ;(

Gość ja z kolei poproszę
nr do szczerego bo mimo moich wysilkow wujek goo mowi, ze nie zna 😭

10:37 [zgłoś do usunięcia] ja z kolei poproszę..... :):D kiedyś tu ktoś napisał, że zawsze szczerego zna nawet Czak Noris :)

Gość ja z kolei poproszę
powaznie ? a ty Nadzia masz do niego nr ? do Czaka znaczy :classic_cool: bo by mi moze podal do szczerego

Czak powiedział, że nie rozdaje nr telefonów do naczelnych bufonów :)

Gość ja z kolei poproszę
wiec sie oddalam w nieutulonej rozpaczy 😭 🖐️ :) a tak na Cie liczyłam :P

Gość ja z kolei poproszę
wpisu szczerego nie bylo :( ­ pisz na maila ­ moja odpowiedz brzmi :)

ja z kolei ..... ejj...a tak na drugi raz daj mi się poczuć nieco bardziej anonimowo ;) poza tym, o tym bufonie, to nie wiem przypadkiem, czy to nie o mnie Czak myślał :D ale to next time się wyjaśni:)

Gość ja z kolei poproszę
ech to płynę :P ­ milego sobotniego kochani :) Nadzia :( aj :classic_cool:

Gość Sonia45Sonia
Ciab-psycholu-umrzesz marnie.

poza tym .... na Twoim miejscu uważałabym na tę ... nieutuloną rozpacz:) gdyż ponieważ itd. on ratuje zazwyczaj takie nieporadki życiowe .... :classic_cool:

ja z kolei popłynę :D to o płynięciu to było do mła;) sobie spokojnie pisz kobieto... Mam tiramisu, chcesz? :D idę do n.

Sonia:D nie obiecuj, jak nie możesz spełnić;)

Gość zawsze szczery ty
gnido skurwiała, niedorozwoju umysłowy ,jeśli potrafisz tylko komuś podać przepis na wkurwienie weekendowe ,to wracaj żesz do czubków ,bo tam twoje miejsce ciulu niemyty :D