Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mallingjewell

BRAK OKREU PO ODSTAWIENIU TABLETEK !!

Polecane posty

Gość mallingjewell

Witam . Mam 22 lata . Biore tabletki antykoncepcyjne midiana . 5 dni temu skonczylam 2 opakowanie niestety krwawienie z odstawienia nie wystapilo . Martwie sie ze jestem w ciazy , poniewaz w tym miesiacu wspolzylam z moim chlopakiem wielokrotnie . Oprocz tabletek nie stosujemy zadnej innej metody antykoncepcji . Po pierwszym opakowaniu krwawienie wystapilo rano 2 dnia po odstawieniu . Tabletki bralam zgodnie z zaleceniami nie spoznilam sie z ani jedna tabletka nie mialam tez biegunki,wymiotow itp nie spozywlam alkoholu . Obecnie jestem pzeziebiona ale leki zaczelam brac dopiero 2 dni temu wiec nie mialy one wplywu na tabletke antykoncepcyjna. Po pierwszym opakowaniu wzielam tez kiilka tabletek wiecej aby opoznic okres .. czy to mogl miec jakis wplyw ? Bardzo prosze o rady .

Gość w ogromnym przelocie XV
Na wystąpienie krwawienia masz jeszcze dwa dni. Poza tym czasami krwawienie może po prostu nie wystąpić. Jeśli tabletki bralaś prawidłowo to ryzyko ciąży jest praktycznie zerowe. Jeśli to Cię uspokoi to przed rozpoczęciem kolejnego opakowania zrób test ciążowy.

Gość mallingjewell
Dziekuje za odpowiedz . Nie mialam pojecia ze krwawienie moze nie wystapic . Test juz zrobilam wczoraj wyszedl niegatywny ale wiem ze one czesto zawodza. poczekam jeszcze te 2 dni . Troche sie uspokoilam.

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
Przy braniu tabletek stosowanie dodatkowego zabezpieczenia jest niepotrzebne. Przy regularnym braniu ciąża jest niemożliwa. Bez obaw. Poczekaj jeszcze dwa dni. Na pewno dostaniesz okres. Jeśli się męczysz zrób test, ale gwarantuję, że wyjdzie negatywny;)

Gość mallingjewell
Bardzo dziekuje . Juz mi lepiej. Racjonalnie rzecz biorac to niemozliwe ale jak nie mam okresu o panikuje . Tabletki biore 2 miesiac wiec jeszcze nie przywyklam ;-) .

Gość wykcwi
czytajcie ulotki glupie picze.

Gość mallingjewell
Wyobraz sobie ze czytalam ulotke i akurat o takiej sytulacji nic nie ma dlatego zalozylam temat .

Gość w ogromnym przelocie XV
To teraz sobie wybierz czy zwyczajnie kłamiesz czy też masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Cytat z ulotki: "Co należy robić jeżeli nie wystąpi krwawienie miesiączkowe w czasie siedmiodniowej przerwy bez tabletek Jeśli wszystkie tabletki były przyjmowane w sposób właściwy, nie występowały wymioty ani ciężka biegunka, a pacjentka nie przyjmowała żadnych innych leków prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe. Jeśli oczekiwane krwawienie nie wystąpi kolejno dwa razy, pacjentka może być w ciąży..." http://www.gedeonrichter.pl/gedeonrichter/dane/pdf/2012_12_27_Midiana_3_0.03_PIL_PL_16692_scanned.pdf

Gość mallingjewell
Czytalam ale jakims cudem to przeoczylam . Mozesz powiedziec mi po co sie mnie czepiasz ? Kazdy tu moze pytac o co chce wiec jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia nie wchodz na dany temat a swoje uprzejmosci zostaw dla siebie.

Gość katherinaa6589
prawdopodobieństwo ciąży jest bliskie zeru ale nie zerowe!! raczej nie masz sie czym denerwować, ale uprawiając seks trzeba się liczyć że w ciąże można zajść zawsze i nie jest to wcale niepokalane poczęcie :D