Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcosieubracccc

w co sie ubrac na chrzest

Polecane posty

Gość wcosieubracccc

bedzie w polwie marca.jestem chrzestna.nie mam zadnych eleganckich ciuchow a nie wiem co sobie kupic

Gość 3 rozbiór Polski
Najlepiej w ubranie :) Chrzest to nie rewia mody,dziewczyno cokolwiek zalożysz będzie ok. Tylko nie miniówkę do kościoła :) W marcu jeszcze jest chłodnawo,ja bym ubrała zwyczajnie dżinsy na pupę i już.Albo inne gatki eleganckie,jakiś żakiet czy sweter lub kutreczkę i tyle.

Gość wcosieubracccc
no sory ale matka chrzestna w dzinsach to porazka jak dla mnie

Gość August the 1st
Kup sobie w reserved jakąś kieckę. Pełno jest różnych. Nie są drogie, ok. 130 zł np. To są takie sukienki, że później zawsze je gdzieś założysz. Do tego jakieś fajne dodatki i już. Możesz iść w półbutach całych zakrytych jak nie masz żadnych fajnych kozaków do sukienki. Na pewno będziesz jechać jakimś samochodem więc no problem.

Gość Crazy Kitty
No to załóż jakąś sukienkę od długości np do kolan lub garsonkę. Wiesz porażką jest taka chrzestna która nie wie na czym polega bycie chrzestną ani co jest w chrzcinach naprawdę istotne,co to w ogóle jest,taka która myśli tylko o tym co ubierze,ile da kasy itd.Kiedyś był tu topik właśnie takiej,pytała się jak ma zdobyć papierek od spowiedzi czy coś takiego,bo sakramenty to dla niej cyrk kościelny... To jest prawdziwa porażka -taka "chrzestna". Zgadzam się z tym co napisano wcześniej że ubiór,prezent, nie są najważniejszymi sprawami .Wiadomo że każdy chce jakoś wyglądać i nie założysz dresu czy biodrówek z pępkiem na wierzchu powinno być estetycznie i skromnie a detale rzecz gustu. Kiedyś ktoś ty pokazywał z bon prix bodajże, czy z innej wysyłkowej dość gustowne sukienki wizytowe takie w beżach,całkiem ładne. Poszukaj wstaw to ocenimy która najlepsza :)

Gość Crazy Kitty
O właśnie-może to był reserved.

Gość w co sie ubracc
doskonale wiem na czym polega istota chrztu i nie jest to dla mnie zadna szopka. ale ubranie tez jest wazne. sukienka to dobry pomysl tylko ja mam figure gruszki maly biust szerokie biodr i zazwyczaj mam problem z zakupem sukienki

Gość w co sie ubracc
fajne sukienki tylko nie kupie tak wciemno bez przymierzenia. zawsze mam problem z dopasowaniem bo mam taka figure ze dol nosze 40/42 a gore 38/36

Gość trinittyy
Mnie się podoba ta z jasną gorą czarnym dołem,ładnie kształtuje sylwetkę,dodaje objętości górze,zmiejsza dół ;) Ta midi też jest niezła, ostatnia ,jeśli na chrzest to nie bardzo wypada w takiej calkiem krotkiej.

Gość gość
Dla mnie większym problemem było w co ubrać dziecko do chrztu. Nie było zbyt ciepło więc w sumie nie wiadomo w co je ubrać, żeby wyglądało ładnie i żeby było mu ciepło. Postawiłam na taki strój: http://www.artbaby.com.pl/item/1-dla-chopca/13-garniturek-g019-02.html i było ok. Ja miałam na sobie granatową sukienkę, taką normalną.