Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alimenty

Udało mi się obniżyć alimenty !!!

Polecane posty

Gość Alimenty

Pamiętacie mnie jak pisałem że chciałbym obniżyć alimenty na dzieci ? Tutaj dam wam link http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5462507 no i chciałem napisać, że mi się udało. Złożyłem wniosek do sądu i udało mi się obniżyć te alimenty z 600 zł na 450 zł, czyli teraz będę płacił 900 zł zamiast 1200zł, czyli mam 1600zł, czyli dokładnie tyle ile chciałem. No teraz na pewno lepiej mi się będzie żyło. Pokazałem sądowi swoje niezbędne potrzeby i mi obniżyli. Na rozprawie byłem spokojny i nie wdawałem się w żadne dyskusje z moją byłą, ale walczyła o swoje. Na szczeście się jej to nie udało. Wygrałem i jestem szczęśliwi, a kontaktu z córkami nie zabroni mi, bo nie ma takiego prawa. Uzasadniłem swoje potrzeby i jakie koszty ponoszę i sąd przychylił się do mojego wniosku.

Gość zasspaa a
Dzieciom na pewno też teraz też będzie żyło się lepiej :O:O:O Super tatuś:/

Gość Alimenty
zasspaa a O co ci chodzi ? Ja też mam swoje niezbędne potrzeby, a dzieci musi jeszcze utrzymać ich matka nie tylko ja.

Gość kocyk8
moim zdanie tatuś miał racje bo na dziecko nie tylko on powinien łożyć ale i matka 450 to i tak dużo na jedno dziecko się na miesiąc nie wyda 900zł

Gość krrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
gratulacje! nie ma to jak żałować na własne dzieci :/

Gość Alimenty
Teraz mam troszeczkę więcej pieniędzy, więc mogę z nimi pójść do kina, teatru na łyżwy, albo na basen, albo pojechac gdzieś, a przedtem było mnie na to za bardzo nie stać.

z tego co ja zrozumiałam to tam jest dwoje dzieci? a w jakim są wieku? bo jeżeli szkolnym to 450 zł to tyle co nic

juz doczytałam z poprzedniego wątku w jakim są wieku

Gość Alimenty
kocyk8 ale to są dwie córki, więc muszę płacić na dwoje dzieci po 450zł i matka musi płacić tyle samo, bo alimenty muszą być po równo krrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Nie żałuje na dzieci tylko za 1300zł jest ciężko wyżyć w Polsce. Gdybym zarabiał z 5000zł to bym spokojnie placił te 1200zł jak nie więcej.

nie mój cyrk nie moje małpy :)

Gość Alimenty
krrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Ja 450zł i matka ich 450zł czyli razem 900zł. Nie jest źle. Nie którzy mają niższe emerytury i muszą żyć.

o ile rzeczywiście dbasz o kontakt z dziećmi, zabierasz je gdzieś i starasz się być obecny w ich życiu to może i dobrze

Gość tylko że wez pod
uwagę fakt, że matka zajmuje się dziećmi non stop, a Ty tylko sporadycznie, więc jej wklad jest nieporównywalnie większy, tatuś od siedmiu boleści i jeszcze się chwali- żenujące

Gość gorzej jest jak matka wydaje
na siebie i na swoje pijaństwo a nie na swoje dzieci.

Gość Alimenty
A ich matka musi trochę ochłonąć pewnie. Za bardzo zadowolona nie jest. Trudno teraz nie ona jest ważna tylko dzieci.

Gość cos co nadal troche rumienca
ale wy beznadziejni jestescie, to co, sam ma glodem przymierac? no bez przesady!

Gość Alimenty
krrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Staram się być w ich życiu i dbam o kontakt z nimi. Jak pisałem mam teraz troche więcej pieniędzy, więc mogę je gdzieś zabrać. tylko że wez pod Wziołem, ale ja jak pisałem wezmę je jeszcze na jakoś rozrywkę typu kino, łyzwy, basen. Może gdzie pojadę z nimi.

Gość Alimenty
gorzej jest jak matka wydaje Ich matka jest w miarę normalne, tylko ostatnio trochę przewrażliwiona. W szczególności na mnie, ale przejdzie jej. To nie są tylko jej dzieci, ale także moje

Gość gratuluje stary;)
ja place 800 zl na 8 latka i tez musze isc o obnizke bo ta pizda nie wydaje tych pieniedzy na syna, tylko kupuje sobie szmaty, zawsze ma zrobione wlosy pazury a dzieciak chodzi w brzydkich obdartych lachach, jesc tez nie jada(zamiast normalnego obiadu to albo hamburgery albo slodycze), bylem glupi ze sam sie zgodzilem na taka kwote..myslalaem ze bedzie dbala o niego a nie myslala o sobie, suka jedna a tak jesli mi sie uda obnizyc to sam bede mogl mu te ubrania chociazby kupic

Gość Alimenty
gratuluje stary;) Nie to moja była taka nie jest. Dba o córki, ale dla mnie płacić 1200zł alimentów to dużo, bo zostaje mi tylko 1300zł, więc mało na przeżycie. Teraz moja sytuacja finansowa się trochę poprawiła.

Gość gratuluje stary;)
ja tez myslalaem ze ona taka nie jest..wszedzie zgrywa taka zasrana super matke polke a tu wyszlo szydlo z worka..potrafi go puscic w brudnych butach, poplamionej jej kawa pizamie..za to ona musi odjebana chodzic..zalatwiales sprawe z prawnikiem?czy sam?

Gość takie tam duperele nic więcej
i czym się chwalisz, debilu? na własne zachcianki masz 1600, a dwójce dzieci ma wystarczyć 900? twoja eks żona powinna dać na mszę, że się takiej łajzy z życia pozbyła :D

Gość Alimenty
gratuluje stary; Na początku chciałem samodzielnie, ale moja była się na to nie godziła, więc musiałem prawnika. Ona nadal nie zadowolona, ale jak jej aż tak źle to może pójść do dodatkowej pracy. Co jej szkodzi Nie rozumiem

Gość jesteś żałosnym frajerem
który żałuje na córki 150zł !!! wstydzić się powinneś tego jakim jesteś zerem a ty jeszcze publicznie przylatujesz się chwalić ! która z was chciałaby takie coś jak autor za męża ? która chciałaby z kims takim załozyc rodzinę?

Gość miakakaiaiaiiaiaaa
bo tak matki robi ze do tatusia ubieraja dziecko w najgorsze lachy. po to by tatus dodatkowo cos kupil. ja mam corke 4 latke i " tutus" placi mi 350zł alimnetow.Oprocz tego corka przez te 4 lata nie dostala od niego nic.

Gość Alimenty
takie tam duperele nic więcej No tak na basen, łyżwy albo do kina puszczą mnie z córkami za darmo, albo na wycieczkę. Jak 1300zł to tak dużo, to dlaczego przy niezbędnych kosztach miałem za mało ? A wakacje też kosztuje, a też chce trochę z dziećmi pobyć na wakacjach, albo gdzies je zabrać

Gość zasspaa a
Do dodatkowej pracy to możesz iść! Kto będzie się opiekować dziećmi jak ona będzie zapierdalać na 2 etaty by tobie żyło się lepiej :O:O

Gość takie tam duperele nic więcej
pytanie czy twoje dzieci będą chciały się z tobą jeszcze zadawać, idioto :D

Gość zasspaa a
No ja na pewno nie chciałabym takiego męża :O I jeszcze rady przecież może iśc do dodatkowej pracy!!!!! Wow! Bo on woli siedzieć na babskim forum i jęczęć zamiast sam iść do dodatkowej pracy, żeby dzieciom tych trzech stów nie żałował!

Gość zasspaa a
Albo niech dzieci idą do pracy i zarobią po te 150 zł wyrwane od ekstra tatusia! No bo co to za problem, ja nie rozumiem? Przecież dałyby rady gdzieś te 150 zł zarobić! By tatusiowi hrabinie żyło się lepiej