Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujacacos

Jak poznac ten moment?

Polecane posty

Gość planujacacos

witajcie.Wlasnie konczy mi się miesiaczka.Trwala 4 dni,dzisiaj jest piaty wiec już prawie się skonczyla.A wiec przedemna dni płodne.Kiedy one nastapia?Jak poznac ten dzień ze akurat jestem plodna?idzie to jakos poznac?Sluz,temp?samopoczucie?ochota na seks?Chcemy się starac o dziecko z mezem,to by było nasze pierwsze staranie.

Gość Jeśli nigdy
wcześniej nie obserwowałaś swojego ciała to trudno będzie "wyznaczyć" ten moment.

Gość syn mojej kuzynki tez
ja zawsze miałąm wtedy duzo śluzu. Ale poradze Ci coś...lepiej sie nie starać bo nic z tego nie wyjdzie. Uprawiajcie seks wtedy kiedy macie ochotę a dziecko na pewno będzie.

Gość planujacacos
ale mniej więcej teraz w najbliższych dniach gdzies tam te dni płodne będą?wkoncu jak to jest kobieta jest ploda jeden dzień czy dwa?

Gość Dni płodne
występują ok 14 dni przed miesiączką.

Gość O shit....
Jajku kobiety... Ja rozumiem, że nie każda ma potrzebę analizowania swojego cyklu dzień po dniu, ale nie wiedzieć jakie występują objawy dni płodnych??? To mnie jakoś przeraża, serio... Ostatnio rozmawiałam o tym z moją mamą i siostrą kiedy są dni płodne i śluz i jak wyznaczyć najbardziej [prawdopodobny czas, kiedy można zajść w ciąże. Zarówno mama jak i siostra mi przerwały, że one w ogóle nie wiedzą o czym ja mówię... Szczęka mi opadła do podłogi... Mama spoko, w ciąże już raczej nie zajdzie, ale siostra? Ma 25 lat i ona nie wiem jakie są objawy owulacji i w ogóle nie zna swojego ciała... Ja się nie dziwie, że tyle wpadek i że tyle kobiet korzysta z tabletek, jak nie wiedzą nic na ten temat. Rozumiem, że niektóre nie mają śluzu i różne są organizmy, ale jednak u większości ten śluz jest normą... Ja od dwóch lat jadę tylko na obserwacji śluzu, nawet temperatury nie mierzę ani nic i nie ma szans, żeby zajść w ciąże. Polecam Ci autorko książeczkę Mercedes A. Wilson "Miłość i płodność", tam znajdziesz wszystkie niezbędne info wytłumaczone jak dziecku.

Gość zostanę surogatką
zacznoij mierzyc temperature codziennie rano o tej samej porze przed wstaniem z łózka zacznij współzycie 2 dni po zakonczonej miesiaczce i kontymuuj do 3 dni po skoku temperatury(ok 0.2 stopnia)

Gość zostanę surogatką
komórka jajowa nieststy jest zdolna do zapłodnienia JEDYNIE 12 GODZIN!więc niezbyt długo,najlepsze wyniki daje współzycie 1-2 dni przed owulacją

Gość planujacocos
nie wiem skad dokładnie,ale chyba jeszcze ze szkoły uczono mnie ze mniej więcej w 6-7 dniu po skończonej miesiączce.

Gość aha123456
przeciez są kalkulatory dni płodnych w necie, nawet sobie dzis robiłam obliczenia, wpisujesz date ostatniej miesiaczki http://dniplodne.schorzenia.info/ a u mnie objawem owulacji jest bol jajnikow lub skurcze, mniej wiecej w polowie cyklu

zostanę surogatką 2 dni przed owulacją ? nie zapominaj ze teraz coraz wiecej kobiet ma problemy z zajsciem iwspolzycie na 2 dni przed owulacja raczej zakonczy się klapą a nie ciążą :D najlepiej wyprobowac testy owulacyjne,lub nauczyc sie oznak jakie daje kobietom ciało...mozna monitoring...jest wiele sposobów przecież.A wtedy to i nawet codziennie przez 3 dni można się bzykolic:D

Gość TakaSeja:)
ja też nie wiem kiedy mam dni plodne. po co mi to? kalendarzyka nie stosuje. u nas udało się już w drugim miesiącu starań- po okresie co drugi dzień a nawet codziennie jeśli mieliśmy ochotę. :) i takim cudem w dni plodne trafisz. Dla mnie to mało romantyczne latać z termometrem zapisywać sprawdzać.... :)