Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla ble blu

NORMY BETA 5TYDZ.

Polecane posty

Gość bla ble blu

Dziewczyny powiedzcie jak było u Was, albo napiszcie co o tym sądzicie. Ostatni okres miałam 7.01.2013, w lutym okresu brak, test moczowy zrobiłam 14.02 po południu - wyszła ładna gruba kreska. Dzisiaj rano zrobiłam beta hcg - wynik 3823. Martwię się, bo wg OM to 5tydz5dni, a normy w lab są takie: ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300 ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000. Tak więc powinnam mieć ponad 23100, a ja mam ponad niecałe 4000 :( Wizytę u gina mam dopiero 25.02. W listopadzie 2012 miałam puste jajo płodowe - nie chcę drugi raz tego samego przeżywać :(

Gość nie rozumiem czym się martwisz
przecież wszystko jest ok ja robiłam betę w 37 dc (owulacja była u mnie wtedy w 17 dc) i wynosiła ona wtedy 3311 i była jak najbardziej prawidłowa dla tego etapu ciąży Ty masz dzisiaj 41 dc więc beta 3823 jest jak najbardziej ok pamiętaj, że beta liczona jest od OWULACJI, nie od OM sprawdź przyrost w poniedziałek, ale jak na dzień dzisiejszy na pewno wszystko jest w porządku

Gość totalna pzresadaaaaa
ale beta jest ok czym ty sie martwisz?

Gość bla ble blu
dziekuję Ci bardzo za odp.! :) Nie wiedziałam, że beta liczona jest od owulacji, przestraszyłam się, bo pomyślałam, ze wg tych norm powinnam mieć dużo więcej. Dla porównania: w poprzedniej pustej ciąży robiłam betę na tym samym etapie - też 5tydz i miałam zaledwie 169. Więc teraz mam nadzieję, że zakończy się szczęśliwie.

Gość nie rozumiem czym się martwisz
cieszę się, że mogłam pomóc czy choć na duchu podtrzymać;) daj znać jak beta w pon. pozdrawiam:)

Gość bla ble blu
na pewno dam znać :) miłęgo weekendu!

a to Ty lekarza prowadzącego nie masz ? nie powiedział że beta hcg nie będzie się równała twoim wyliczeniom jesli chodzi o OM wexmy mój przykład i moją 1 ciąże cykl 56 dni czyli 8 tyg a beta 2 dni pospodziewanym okresie 5 tyg :D

Gość to ty masz wysoką bete
A u mnie było tak: ostatni@ 6.08, beta 13.09 wynosiła 60,4 to dopiero niski wynik, a teraz czekam na moją córunie.

Gość bla ble blu
Do lekarza idę dopiero 25.02, więc jeszcze nie gadałam z gin. Podniosłyście mnie na duchu, dzieki za odzew :)

Gość bla ble blu
Mam już dzisiejszy wynik beta: 7681. Jest po 48h od poprzedniego, który wynosił 3823. Mam nadzieję, ze to Ok wynik dla ok 4 tyg od owulacji a 6 od OM.

Gość Wzrosło i to
sporo, więc jest ok(chociaż beta świadczy tylko o pęcherzyku ciążowym a nie o tym, że w środku jest zarodek)

Gość lovitkaj
beta wzrosła idealnie

Gość bla ble blu
tak, wiem, ze wzrost bety to jeszcze nie wszystko, ale jednak trochę mnie uspokaja dlatego, ze przy poprzedniej pustej ciąży na tym etapie miałam jedynie 169 i lekarz mówił, że mało, ale jeszcze zakładał przesunięcie owulacji. Niestety do 9 czy 10 tyg nic się nie zmieniło, nie było nawet ciałka zółtego więc miałam zabieg. Miałam też wtedy plamienia co było bardzo niepokojące.

Gość bla ble blu
dziękuję za linka :)