Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosssssssssssssss

obcasy

Polecane posty

Gość ktosssssssssssssss

witam chciałaby nauczyć się chodzic w butach na obcasach ale od jakich zacząć? co polecacie drogie panie?

A na koturnach dobrze sie czujesz i umiesz zgrabnie chodzic? Bo jak nie, to moze od tego zacznij - bedzie podwyzszenie, a nadal bedziesz stapac duza powierzchnia. Jesli umiesz na koturnie - sprobuj jakiegos stosunkowo szerokiego i stabilnego obcasa (nie mowie o butach typu "kopytka" :P). Dobrym sposobem na sprawdzenie, czy obcas ma dla Ciebie odpowiednia wysokosc, jest podobno wyprobowanie, czy jestes sie na nim w stanie nisko pochylic i wspiac na palce. Moje doswiadczenie (tez wlasnie sie ucze chodzic na obcasach) mowi, ze lepiej wziac odrobine nizsze od najwyzszych, w ktorych w sklepie czujesz sie ok, bo nie zawsze to, co pasuje Ci w sklepie, bedzie rownie wygodne juz "w terenie". U mnie jest jeszcze tak smiesznie, ze ja kiedys tanczylam troche taniec towarzyski. Na parkiecie w butach tanecznych (maksymalnie gietkich i wiotkich) na szpilce 9 cm nie mam problemow, ale na co dzien nie bardzo mi wychodzi z obcasami. Preferuje takie buty, ktore maja zapiecie na kostce - mam wrazenie, ze lepiej sie trzymaja.

Koturna gruba i obcasy grube a potem bardziej cienksze i lepsze.

oj tak, dobrze Ci radzą :) najpierw koturny, są mega wygodne! :) potem na słupku, a w końcu dojdziesz do szpilek :)

Gość ktossssssssssss
dzieki dziewczyny zaczne od butów na koturnie :) poszukam czegoś fajnego :)