Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy.....................

zmiana mleka modyfikowanego

Polecane posty

witam wczoraj wieczorem podałam synkowi(3 tygodnie) nowe mleko (human) całą noc i cały dzień go jadł i było okey.. ale zaczął wymiotować. Czy tak późno mógł zareagować na nowe mleko? dodam że w szpitalu miał zmieniane od razu, nie mieszane i sama zrobiłam tak samo.

Gość natmik
no mógł, ale nie rezygnuj od razu, spórbuj jeszcze pół dnia mu dawać jak bedzie wymiotował to zmień

Gość olk
mogłaś dawać to samo co w szpitalu ,jak dobrze tolerował .

dawałam, ale zaczął mieć kolki, wczesniej zrobilo mu sie to samo pzy innym-w szpitalu, zmienili i przeszlo jak reka odjal....

Gość podstawowaprzedkoszlanka
probowalas nana?

Gość mama slodziaka
wybor mleka to loteria albo dziecku bedzie pasowac albo nie,aczkolwiek nie wiem czy twoje dziecko moglo zareagowac na nowe mleko wymiotami,moj synek pije Nan Pro od urodzenia,nigdy nie wymiotowal ani nie kolkowal(odpukac) i dobrze je toleruje,moze sprobuj zmienic ...,kolego syn pije humane i tez mu pasuje,trudno doradzic w takiej sprawie

Gość pomocy....
ja bardziej pytam czy to mogło być od mleka... już miał enfamil i prenan-przez 12 dni w szpitalu miał łącznie 3 mleka. Na koniec mu dali nan pro h a i to też dawałam w domu ale zaczęły się kolki tak jak po kilku dniach jedzenia pre nana i wtedy zmiana mleka pomogła więc liczyłam że tym razem będę mieć ten sam efekt. Dlaczego i w jaki sposób nie tolerował enfamila nie wiem bo był w inkubatorze a ja miałam trochę problemów związanych z nim i w końcu nie zapytałam pielęgniarek

Gość mama slodziaka
pojdz moze do pediatry,ona pewnie ci wiecej powie a my moze tylko gdybac

Gość olk
enfamil jest dobry ale tłusty ,jest dla dobry dla dzieci z niska masą urodzeniową ,pęcznieje w brzuchu ,a kolki no cóż zdarzają się często i to nie od rodzaju mleka ale połykanego powietrza ,może dziecko za dużo sie najadło i dlatego wymiotowało ,po za tym trzeba czasu nie można eksperymentować ,zmieniając co chwila mleko bo maluch nie zdąży sie przyzwyczaić i nie wy kumasz jakie mleko mu podchodzi ,podawaj mu herbatę koperkową na kolki albo sa jakieś cuda ,lekarstwa .