Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mi...mi...

Zwrot nadpłaty podatku.

Polecane posty

Gość mi...mi...

Witam, możecie napisać kiedy składałyście PIT i czy już dostałyście zwrot i jeszcze miejscowość...

Gość ziutek i ziutka
ja jeszcze nie dostałam, a składałam 31 stycznia - W-W Fabryczna

Gość miasisaksadssfdfdfdfdf
ja co roku dostaje po ok.10-14 dni kase na koncie. bez wzgledu kiedy zloze pita.

Gość Twoje pobudki....
Ja ,składałam na początku stycznia;kasę dostałam po niespełna 3 tygodniach.

Gość mi-mi...
dzięki za odzew, czekam na tę kasę jak na wybawienie, bo budżet domowy napięty, a wydatki są... Moi znajomi jeszcze się nie rozliczali i dlatego robię takie rozeznanie.

Gość pozwolę się wypowiedzieć
zazdroszczę wam uzyskania tak wcześnie pitow, ja dostałam dopiero 2 z 4 i wciąż czekam jak przyślą, ale co roku składam w okolicy połowy marca zeznanie i dostaję zwrot końcem maja

tak szybko wam daja z Pracy pita? bo u mnie wpracyjeszcze nie dawali.

ja mam 1 spoosb na szybka kase z us. robie tak co roku. nie tylka ja ale kilka osob z mojego otoczenia i dostaja szybko kase. gora 2 tyg. po zlozeniu pita.

Gość ja składałam przez
e-deklaracje w piątek a w czwartek w następnym tyg miałam zwrot na konto

Gość mi-mi...
Ja z aktuanej pracy dostałam pit jeszcze w styczniu, pracuję w biurze rach. i się tak szybko uwinęłyśmy z pitami dla pracowników, a z poprzedniej pracy dostałam pocztą na początku zeszłego tygodnia i od razu się rozliczyłam. Odnośnie szybkiego sposobu na zwrot nadpłaty to pewnie podanie z prośbą o przyspieszenie? Nigdy tego nie stosowałam, kiedyś miałam staż w US i to jest bardzo popularne.

Gość mmmjhsahfshgc
ja też czekam tyle że na to aż mnie urząd rozliczy. składałam pit w środę czyli niedawno. mam nadzieję że się pospieszą i nie chodzi mi o kasę nawet mogli by ją sobie wziąć za przyspieszenie. potrzebuje tylko zaświadczenie o wysokości osiągniętego dochodu. pani w okienku mówiła że muszę czekać 2-3 msc. a ja do końca kwietnia muszę złożyć pit w norwegii :(

o przyspeiszenie i faktycznie ten system dziala.

Gość tak z ciekwosci ???
ile macie zwrotu ??

Gość ojtam ojtam
jak wypełnisz przez internet to mają 2 tyg żeby zwrócić - jak zwyczajnie to 3 miesiące - w ile dni dokładnie to loteria

U mnie jutro minie 3-ci tydzień od rozliczenia e-pita i kasy nie ma na koncie. Więc chyba te 2 tygodnie to nie reguła, niestety...

Gość ma - ma...
w ordynacji jest mowa o terminie 3 m-ce od daty zlozenia zeznania/korekty. nie znalazlam informacji jakoby e-deklaracja rzadzila sie innymi prawami. Wiadomo, na poczatku tak jesze w lutym w mare szybko i sprawnie to idzie, a marzec kwiecien to juz sie niesamowicie wydluza, bo najwiecej osob sie rozlicza.

Gość gdvfdhjbvc
hmmm czy niecale 700zl zwrotu to ok? przy wspolnym rozliczaniu, malzenstwo bez dzieci, zadnych znacznych odliczen z tytulu dzieci, remontow czy paliwa na dojazd, przy 1500 brutto jednego i 400zl drugiego?