Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viki5599

Ciaza jak to możliwe??

Polecane posty

Gość Viki5599

Sluchajcie zrobiłam dzis test, jestem w ciazy!! Nie mogę w to uwierzyć, pod koniec listopada odstawilam tabletki anty. W miedzy czasie dwa cykle jeden dłuższy drugi krótszy, wiadomo, po tabletkach organizm trochę rozregulowany. Ostatni sex był 3 tygodnie temu a po paru dniach od niego dostałam okres. Wiec z punktu widzenia fizjologi jest to niemożliwe zeby pare dni przed @zajść. Okres był krótki to fakt, ale nigdy nie mialas jakoś trasznie długich. Niepokoil mnie bol brzucha i delikatne co pare dni bóle sutkow. Zrobiłam test i pozytywny! Możecie to jakoś wytłumaczyć? Po dwóch miesiącach od odstawienia myślałam ze cykl sie trochę unormowal i owulacja jest normalnie jak powinna byc :)

Gość Viki5599
Któraś z Was zaszła w ciaze w takim dziwnym momencie cyklu?

Gość ojtam ojtam
to nie jest dziwny moment bo wiadomo od zawsze że po tabletkach płodność jest większa i może być nawet kilka owulacji dlatego też są większe szanse na bliźniaki itd - oczywiści nie u wszystkich bo u części owulacja odblokowywuje się dopiero po jakimś czasie ale widać u ciebie poszło odrazu

Gość Viki5599
Wiesz co jest najlepsze? Ze po odstawieniu pod koniec listopada czułam ze miałam owulacje, potem okres i znów jakies 10 dni przed sexem czułam straszny bol w jajnikach taki jaki zawsze miałam podczas owulacji. Dlatego myślałam ze te dwa miesiące wystarczyły zeby cykl sie wyregulowal. Potem jakies 10 dni po domniemanej owulacji był stosunek i jakies pare dni pózniej @. W ogóle to nie czułam wtedy jakby miała @przyjść bo nie bolal mnie w ogóle brzuch jak to wczesniej mialam, delikatnie kosc ogonowa mnie pobolewala. Wszystkie objawy przedmiesiaczkowe były nie takie jak powinny u mnie :)

Ja bralam tabletki przez ponad 2 lata. W sierpniu odstawilam tabsy a w listopadzie zaszlam w ciaze :) co do Twojego okresy najwyrazniej to bylo plamienie implantacyjne ;) idz jak najszybciej do lekarza i poinformuj go o tym bo kazde krwawienie w ciazy jest niebezpieczne ;) ale badz dobrej mysli ze wszytkko jest w najlepszym porzadku. pozdrawiam ;)

Gość Viki5599
Tez myślałam ze implantacyjne ale stosunek był we wtorek a plamienie od piątku do poniedziałku, za szybko na implantacje. Tydzien pózniej chyba była bo miałam taki paseczek krwi w sluzie Nie rozumiem tylko tej owulacji niby przed okresem/ krwawieniem. Ale chyba był to okres bo był ok 30 dni od poprzedniego czyli taki jakby cykl

idź do lekarza bo w tak wczesnej ciąży można myślećc o tzw samoistnym poronieniu jesli masz krwawienia niech zrobi usg i sprawdzi czy serce bije

Gość Viki5599
No juz teraz nie mam, miałam pare dni po stosunku i potem bol brzucha nie znikal, zrobiłam test i jest pozytywny :) Generalnie czuje sie dobrze poza bólem brzucha takim lekkim, żadnych objawów nie mam. Nawet piersi nie bolą. Jutro zadzwonie i sie umowie na wizytę

To fakt na krwawienie implantacyjne za wczesnie. ale moze owulacja sie przesunela ? z organizmem kobiety nigdy nic nie wiadomo na 100% ;) a jesli tes wyszedl pozytywnie to moje gratulacje ;)

Gość bialamasajka
Najwyraźniej jest możliwe :) Matka natura jest "cudowna" :) Ja właśnie dlatego podczas starań korzystałam z testera owulacyjnego na ślinę :) Warto wiedzieć w które dni jest się płodnym

Gość Mniej lub więcej
viki jeśli wydaje Ci się to niemożliwe, może nie jesteś w ciąży, może masz inny problem....który też wpływa dodatnio na test. Jutro wszystkiego się dowiesz u gina. Powodzenia!!!