Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie mam

ułożenie dziecka, a poród.

Polecane posty

Gość takie pytanie mam

Mam takie pytanie. Czy jeśli dziecko przy porodzie będzie ułożone główką w dol ale nie tak jak powinno że twarzą do góry czy tam do dolu tylko na bok tj po lewej stronie mojego brzucha kręgosłup a po prawej rączki i nóżki to będę rodzic sn czy zrobią mi cc?

Gość cc moja przyjaciółka
tak miała

Gość takie pytanie mam
Dzięki za odpowiedź. Moja mała właśnie cały czas jest tak ułożona... I wogóle sie nie przekreca. Może jeszcze zmienić ułożenie? Jutro kończę 37tc.

Gość manul
oczywiście że sn, to nie jest wskazanie do cc. Ja tak miałam, poród przebiegał normanie, tylko przy parciu musiałam leżeć tak trochę na boku.

Gość 1122333
Moje dziecko podczas porodu SN ustawiło się uchem do wylotu. Nie był to wielki problem- jak ktoś wyżej- musiała rodzic w nieco zmodyfikowanej pozycji.

U mnie w wypisie było napisane, że dziecko było ułożone "podłużnie główkowo". Tzn, że nie było ułożone główką w dół tak jak powinno być, tylko mój synek miał skierowaną buźkę w kanał rodny. Dlatego mi zrobili cc. Ale co najlepsze, lekarze o tym nie wiedzieli :/ mały mi się niewiadomo jak przekręcił i męczyłam się 8 godz, miałam rozwarcie na 7 palców i dopiero mnie wzięli na cc. Nie życzę tego nikomu, bo u mnie mogło obejść się bez bólu gdyby tylko sprawdzili ułożenie dziecka przed porodem. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku na pewno będzie cc, bo widocznie masz jak ja miałam.