Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bunny890

luk bagażowy w samolocie a leki

Polecane posty

Gość bunny890

Witam. Ostatnio zastanawiałam się, czy leki przewożone w bagażu rejestrowanym w luku bagażowym mogą stracić skuteczność w wyniku niskich temperatur i niskiego ciśnienia. Chodzi mi konkretnie o hormonalna antykoncepcję doustną. Po raz pierwszy spakowałam pigułki do bagażu rejestrowanego i teraz nie wiem, czy będzie działać. Nie mogę znaleźć takich informacji w internecie. Może tutaj ktoś wie? Pozdrawiam B.

Gość ergnjerth
nie ma zadnego wplywu ale jesli to aktualne opakowanie, ktore bierzesz to nie lepiej miec je przy sobie? jak ci bagaz zaginie to co zrobisz?

Gość bunny890
Dlatego zawsze brałam do podręcznego, żeby nie stracić. Jednak tym razem dokładnie przez cały czas od wylotu do przylotu z powrotem do kraju miałam przerwę między opakowaniami, więc właściwie nie musiałam brać pigułek ze sobą i wziąć dopiero po powrocie. Tylko że nie miałam pewności, że na czas dotrę do domu i dla tej jednej pierwszej z blistra pigułki musiałam wziąć całe opakowanie na wycieczkę... Więc bezmyślnie wsadziłam do rejestrowanego razem z innymi lekami. DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ, a jesteś na 100% pewna?

Gość suro
nie