Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy na kuroniówce

mama na kuroniu

Polecane posty

Gość mamy na kuroniówce

skonczyl mi sie urlop macierzynski, poszlam do UP. po wypelnieniu debilnych papierów zapytalam urzędniczkę, czy szkolenia sa obowiazkowe -sa obowiązkowe -ja nie mam z kim dziecka zostawic -prosze pani nie ma czegos takiego jak odmowa -ale platne te szkolenia, bo za opiekunkę ja musze zaplacic a ona -platne mam pytanie czy was drogie mamy na sile, na chama wysylali na jakies szkolenia bez pytania czy was stac na opieke? dodam ze u nas na Podlasiu niania jest tania, ale w Warszawie? jak to jest z tymi szkoleniami

Gość do autorkiiiii..
no to po co sie zglosilas do UP?do UP rejestruja sie ci ktorzy pozostaja w GOTOWOSCI DO PODJĘCIA PRACY LUB SZKOLENIA.....wielki masz problem, co tobie sie wydaje ze tylko ty masz dziecko jak ci nie pasuje to sie wyrejestruj i tyle

Gość ula ula ula..
to po co sie rejestrowalas w urzedzie pracy? po zasilek? czyli, jak brac to lecisz pierwsza, a jak juz na szkolenie dupsko ruszyc to masz problem?

Gość hmmmmmm ????
u nas jak ktoś ma kuronia to panie daja takiej osobie spokój.

Gość nie krytykujcie tak
o to, że szkolenia sa płatne to chodziło Ci o to, że Ty za nie dostaniesz pieniądze tak? Bo zazwyczaj tak jest. Jezeli Ty bys musiałą płacić to nie mas zobowiązku na nich bywac. Tak jak poprzedniczki pisały skoro jesteś zarejestrowana w up to znaczy że ejsteś gotowa i chętna do podjęcia pracy. Skoro juz teraz nie masz z kim zostawić dziecka to jak masz zaczac pracować? To nie złośliwośc. Po prostu sama sobie zaprzeczasz.

Gość hmmmmmm ????
ale o co wam chodzi? nalezy sie dziewczynie to niech bierze .

Gość madagaskar82
a to dziwne. ja tez sie zarejestrowalam, aby miec ubezpieczenie no i mam prawo do zasilku. podpisalam oswiadczenie, ze bede szukac pracy na wlasna reke i oni mi sie nie beda wtracac zadnymi ofertami czy szkoleniami. dzieki mam sie wstawic dopiero 10 maja na podpis i ewentualnie powiadomic czy moja sytuacja sie nie zmienila.

Gość madagaskar82
*dzieki temu

Gość madagaskar82
do ula ula ula tak dokladnie po to sie ludzie rejestruja - po zasilek jesli maja do tego prawo.

Gość resyter
jak jest cel twojej rejestracji w UP jesli nie podejmiesz pracy ktora ci zaproponuja? po co sie zapisalas w UP? na co liczysz? na zasilek debilko?

Gość mamy na kuroniówce
zarejstrowala mnie i wziela ksero porobila. zatem mam pytanie, czy: mogą mnie zmusic do szkolenia, pod groźbą utraty zasilku? kuroniówka plus kilka stów-tyle bym zabulila za nianie. jak wogole wyglada wykreslenie, musza powiadomic?

Gość madagaskar82
czyli kazdy urzad rzadzi sie swoimi prawami. tak jak napisalam - u mnie sie nie wtracaja i do niczego zmuszac nie beda. mieszkam w Gdansku. nie wiem czy moga Cie zmusic. a komentarzami tych frustratek sie nie przejmuj - jesli przysluguje Ci prawo do rejestracji i do zailku to Ci przysluguje i tyle!

Gość ksarolimakaaaa
a co za szkolenie? ja jestem na kuroniu od sierpnia i nigdzie mnie nie kieruja.

Gość nie martw cie
jak byłam na stażu w UP to tym co maja zasiłek dla bezrobotnych dają spokój. Pracy i szkoleń szukają dla tych co długo są zarejestrowani.I nie przejmuj sie głupim gadaniem innych. Zasiłek ci sie należy to sie należy i koniec.

Gość mamy na kuroniówce
a czy za to ze informowalam o tym, ze nie mam z kim dziecka zostawic to mogą mnie wykreslic?tak sobie zaraz po zarejstrowaniu dzis.czy dopieroi wtedy gdy faktycznie odmowie pracy?

Gość madagaskar82
nie moga. urzad pracy to nie jest prywatny folwark pani urzedniczki. zostaniesz skreslona z listy bezrobotnych jesli beda ku temu przeslanki okreslone przez prawo. to, ze cos tam powiedzialas urzedniczce to nie jest zaden powod do tego, aby cie skreslic.

Gość mamy na kuroniówce
czyli fizyczna odmowa na papierze z ofertą pracy albo szkolenia

Gość ksarolimakaaaa
urzad pracay ma oferte a ty jej nie przyjemiesz- odmowisz zostaniesz skreslona z up. ale juz masz skierowanie na szkolenie? cvzy tylko tak moiwla?

Gość madagaskar82
dopoki nie podpisalas odmowy to nie ma dowodu na to, ze odmowilas. a co, postraszyla Cie, ze Cie skresli?

Gość mamy na kuroniówce
nic nie mowila. a te szkolenia to ile trwaja?miesiac, dwa,pol roku? miesiac to by przemeczyl, ale dluzej-nigdy:(

Gość madagaskar82
no to co sie martwisz na zapas?? a dlugosc zalezy od rodzaju szkolenia chyba. nie martw sie, az tak dobrze z praca w Polsce nie jest - nie beda Ci co kilka dni wpychac nowych ofert pracy.

Gość mamy na kuroniówce
cale zycie potykalam sie o cwaniaków i nierobów, ktorzy pracowali na czarno albo zyli dla kuronia. raz ja jedem wykorzystam panstwo ktore ma w nosie matki i dzieci:(

Gość oj tammmm
nie przejmuj sie głupim gadaniem innych

Gość mamy na kuroniówce
sluchajcie zeby isc do lekarza sciagnelam do siebie szwagierke z miasta o 30km. babcie i dziadki pracuja(tak chce panstwo) do 60 lat i 65! nie mialam z kim zostawic synka gdy byl pogrzeb wujka, nie poszlam na cmentarz niestetyL(tylko pod kosciol z wozkiem. niby jak mozna miec 2,3 dzieci w panstwie w ktorym mama nie moze doslownie wyjsc z domu do pracy?

Gość jkkhgccn
Takie szkolenie moze trwac max tydzien wiec nie wiem cYn sie martwisz

Gość ja powiedzialam ze nie ma opcj
sostalam zasilek, a na szkolenie nie poszlam :)

Gość 090-09
dlaczego zaslaniasz się dziećmi??? to jest twój problem. To moze pomyśl o wychowawczym urlopie czy przedszkolu. Skoro jesteś w UP, tzn że jesteś gotowa do podjęcia pracy. Nie moższe się tłumaczyć dziećmi. To żałosne. Większośc kobiet ma dzieci i pracuje zawodowo. I szefa nie obchodzi w pracy że niania droga czy dziecko chore. Kobieto zejdź na ziemię.

Gość Pieniedzy ci brakuje
Mama na kuroniu - no kurwa ambitnie. Wroc do pracy.

Gość mamy na kuroniówce
rozwiazano umowe ze mna nie moglam isc na wychowawczy:(