Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

e ona

słodycze w ciąży

Polecane posty

Nie mogę nad tym zapanowac i jem niestworzone ilości. A i dla mnie i dla małego to nie jest dobre prawda? Codziennie obiecuje sobie dzien bez slodkosci i mi sie nie udaje. Jakies metody???

Gość fhthvgft
poczytaj sobie o cukrzycy w ciazy moze to cie zmotywuje

no wlasnie robilam sobie badania na cukrzyce i moj wynik na czczo to 71 a po 75g glukozy po dwoch godzinach 86 więc nie czuje sie kurcze zmotywowana :(

Gość nie krytykujcie tak
ja tak jak rpzed ciaza jakdlam codziennie cos slodkiego tak teraz nie mam ochoty na slodycze

Gość mam tak samo ciagle chce mi
Sie slodkosci. Nie potrafie sobie odmowic. Zaczynam 38 tc i codziennie od kilku tyg.zre slodycze. Dzis juz zjadlam polowke czekolady. Cale szczescie ze to na mojej wadze sie nie odbija.

no ja na poczatku też, ale od jakiegoś 20stego tygodnia to masakra jest, i z kazdym dniem coraz mi trudniej ;)

no u mnie na wadze tęz aż tak źle nie jest, bo jestem w 32 tygodniu a mam jakieś 9 kg do przodu teraz, ale biorąc pod uwage to że z kazdym dniem coraz bardziej mi sie chce slodkosci to kolejne 9 nabiore bardzo szybko :P

Snam ten "bol" ;) w pierwszej ciazy zero slodyczy a w drugiej Moglam jesc snikersa zagryzajac marsem ;)wyniki glukozy mialam identyczne.na szczescia oprocz uzaleznienia od slodyczy bylo uzaleznienie od warzyw. Czasami siegalam po sladka marchewke zamiast po ciastko.;) and tym sie nie da zapanowac :(

Gość oj tam oj joj
Pamiętaj,że ciąża szybko minie, a nabrane podczas niej zbędne kilogramy nie odejda z porodem

Gość mam tak samo ciagle chce mi
Dopiero skonczylam czekolade,teraz jem slodkie jablko i gruszke :) polozna pocieszala mnie,ze dziecko rosnie podczas naszego snu dzieki weglowodanom a organizm dopmina sie o to czego mu brakuje. oj tam oj joj na szczescie urodzic moge lada chwila a urosl mi tylko brzuszek :) wiec o kg sie nie martwie. Staram sie oczywiscie dostarczac niezbednych skladnikow dla dziecka,jak np bialka, tluszcze. Nie zywie sie tylko slodyczami ale mieso i warzywa a takze jogurty naturalne,ryby. W pierwszym trymestrze odrzucalo mnie od slodyczy,teraz nadrabiam ;) wyniki obciazenia glukoza mam bardzo podobne. Ze wzgledu na to ze ciagnie mnie tak do slodkiego robilam je kilkakrotnie w kilkutygodniowych odstepach. Dopiero jak zaczelam tak zrec slodkie to lapie sie w normie,wczesniej po obciazeniu mialam ledwo ponad 60.